Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, la această Gală au fost premiate 24 de proiecte din mai multe domenii de activitate: investiţii în infrastructura locală, dezvoltarea serviciilor publice, dezvoltarea serviciilor sociale, investiţii în educaţie, investiţii în sănătate, investiţii în proiecte culturale, implementarea tehnologiilor moderne în administraţie, urbanism sau turism. ”În cadrul şedinţei operative de luni dimineaţă, primarul Mircia Gutău i-a felicitat pe toţi cei care şi-au adus contribuţia la proiectul de modernizare a zonei centrale şi le-a mulţumit pentru eforturile depuse în acest sens”, se mai precizează în acest comunicat.

O lucrare cu o istorie penală şi costisitoare
Proiectul „Reorganizarea şi amenajarea spaţiului public central din municipiul Ramnicu Vâlcea” a fost conceput pentru finanţare europeană, cu un buget de 65,8 milioane lei inclusiv TVA, contribuţia nerambursabilă alocată fiind de 64,49 milioane lei. Lucrările au început în februarie 2014, cu termen de finalizare de 20 de luni, deci, până în octombrie 2015.
Însă, din cauza întârzierii acestor lucrări, proporţia de cofinanţare s-a inversat, aproape 80% din investiţie fiind suportată din bugetul local. De mai multe ori, primarul Gutău a criticat ”neputinţa” predecesorilor săi de a duce la bun sfârşit acest proiect, subliniind că este aberant ca dintr-o contribuţie de 2% a bugetului municipiului, să se ajungă la 80%.
Proiectul va intra în istoria oraşului şi pentru că l-a trimis la închisoare pe primarul Emilian Frâncu. Arhitecţii lucrării, Sorin Dragoş Popescu şi Şerban Marinescu, l-au acuzat pe fostul edil că le-ar fi cerut 10% mită din valoarea totală a acestui proiect. Pe 27 aprilie 2013, Frâncu a fost reţinut de către Direcţia Naţională Anticorupţie, în urma unui flagrant, iar în martie 2014 a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ