„Au trecut doi ani de când directorul general Romsilva ne-a promis într-o întâlnire bilaterală că va opri exploatările în parcurile naţionale. Totul a fost o minciună ca să câştige timp, pe care Regia l-a folosit doar pentru a continua masacrul în aceste arii naturale protejate. De atunci s-au mai scos peste 500.000 m3 de lemn din parcurile naţionale, care acoperă mai puţin de 1% din suprafaţa ţării. Rănile din aceste păduri sunt adânci şi nu pot fi şterse sau ascunse. Scoatem dovezile la lumină ca întreaga ţară şi ministerul mediului să fie martori la minciunile Romsilva”, a spus Gabriel Păun, preşedintele Agent Green.
Agent Green consideră că punctul de vedere emis de Romsilva este cel puţin dezamăgitor şi de rea credinţă, dezinformând opinia publică prin susţinerea unor informaţii false, denaturarea realităţii din teren sau invocarea unor articole de lege favorabile exploatărilor forestiere, care nu au nicio legătură cu administrarea parcurilor naţionale. Reaua credinţă este dovedită şi de faptul că, timp de un an de zile, perioadă în care Agent Green a publicat nenumărate investigaţii privind abuzurile din Parcurile Naţionale, conducerea RNP Romsilva nu a solicitat niciodată Agent Green informaţii privind localizarea tăierilor abuzive, a habitatelor distruse sau a albiilor de râuri şi pârâuri utilizate ilegal pentru transportul de material lemnos, detalii necesare pentru a putea ancheta şi sancţiona pe cei responsabili de comiterea acestor ilegalităţi.
Nicio anchetă sau control intern nu au fost demarate la iniţiativa RNP Romsilva pentru a fi identificate şi penalizate derapajele şi ilegalităţile descoperite de Agent Green, Romsilva fiind interesată strict să reacţioneze în a interpreta în mod abuziv articole de lege care din punctul de vedere al managementului RNP ar sta la fundamentul legalităţii exploatărilor. Mai mult decât atât, RNP Romsilva încearcă să denatureze realităţile din teren, susţinând că imaginile cu dezastrul nu sunt din parc, ci din afara ariei naturale protejate.
Agent Green va pune la dispoziţia publicului coordonatele GPS, fotografiile, filmările din interiorul parcului Naţional Călimani şi răspunsuri oficiale pentru a demonta superficialitatea comunicatului de presă a Regiei Naţionale a Pădurilor.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ