Deputatul Buican: „Guvernul Dăncilă împiedică introducerea reţelelor de gaze în localităţi”

”Ca urmare a întârzierilor nepermis de mari privind aprobarea unei Hotărâri de Guvern de aprobare a normelor metodologice pentru acordarea posibilităţii administraţiilor publice locale de a-şi scoate singure la concesiune introducerea reţelelor de gaze, deputatul Cristian Buican i-a adresat o interpelare doamnei Viorica Dăncilă. Prin intermediul acestei proceduri parlamentare, parlamentarul liberal vâlcean i-a atras atenţia doamnei Prim-Ministru asupra faptului că nu e în stare să coordoneze activitatea Guvernului nici măcar pentru îndeplinirea unor sarcini simple, precum adoptarea unor norme metodologice în timpul legal prevăzut de lege”, potrivit unui comunicat al deputatului Buican.

0

”Sunt 30 de zile de la acel termen şi încă nu există informaţii legate de mult aşteptata hotărâre”
”Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, i-a explicat Vioricăi Dăncilă că la data de 19 iulie 2018 a intrat în vigoare Legea 167/2018 publicată în Monitorul Oficial nr. 604 din 16 iulie 2018. Conform acestui act normativ, cadrul general privind regimul juridic al contractelor de concesiune a serviciului de utilitate publică de distribuţie a gazelor naturale, procedurile pentru acordarea concesiunilor, precum şi conţinut-cadru al caietului de sarcini sunt elaborate de Ministerul Energiei, în conformitate cu prevederile Legii nr.123/2012, cu modificările şi completările ulterioare, astfel cum aceasta a fost modificată şi completată prin prezenta lege, şi aprobate prin hotărâre a Guvernului, în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi. Potrivit acestei prevederi, trebuia ca până în data de 17 septembrie să fie aprobată Hotărârea de Guvern solicitată expres prin lege. Astăzi se împlinesc 30 de zile de la acel termen şi încă nu există în spaţiul public informaţii legate de mult aşteptata hotărâre. Este adevărat că şi Ministerul Energiei a întârziat adoptarea acestor norme, în condiţiile în care ele au fost publicate spre dezbatere publică în data de 14.09.2018, cu termen de depunere a eventualelor propuneri/sugestii/opinii 28.09.2018. Chiar şi în aceste condiţii, deputatul Buican consideră că speţa prezentată reprezintă o încălcare flagrantă a prevederilor legale, care obliga expres la elaborarea şi adoptarea aceste norme în termen de 60 de zile de la intrarea legii în vigoare, adică încă din 17 septembrie 2018”, se mai arată în comunicatul citat.

”Cea mai proastă combinaţie posibilă”
„La ora actuală, trebuie să avem normele metodologice prin care administraţiile publice locale să poată scoate la licitaţie concesiunile de gaze naturale. Din păcate, din cauza incompetenţei celor de la PSD-ALDE, administraţiile publice locale sunt obligate să mai aştepte, după ce din 2012 şi până în prezent, tot din vina guvernanţilor de la PSD, nu s-au introdus aducţiuni de gaze. Acest Guvern este atât de slab încât nu numai că este cel mai prost guvern din istoria României, dar a ajuns să reprezinte o molimă pentru administraţiile publice locale. După ce au tăiat veniturile administraţiilor publice locale prin Legea Bugetului de Stat, după ce nu au alocat fonduri pentru înlăturarea efectelor calamităţilor naturale din acest an, acum întârzie introducerea reţelelor de gaze. Sunt pur şi simplu idioţi, incompetenţi şi rău-intenţionaţi. Cea mai proastă combinaţie posibilă”, a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ