Cupa EHF: SCM Râmnicu Vâlcea le-a bătut „măr” pe turcoaicele de la Kastamonu

SCM Râmnicu Vâlcea a debutat fulminant în prima manșă a turului II din cadrul competiției europene Cupa EHF la handbal feminin, învingându-le la o diferență de nouă goluri (35-26) pe turcoaicele de la Kastamonu Belediyesi, semifinalistele de anul trecut ale Cupei. A fost o partidă de zile mari, ca pe vremea Oltchimului, legendara echipă desființată în 2013 din cauza problemelor financiare.

0

După 19-13 la pauză, vâlcencele s-au distanțat chiar şi la 12 goluri, spre bucuria celor aproape 2.000 de susținători prezenți în Sala Sporturilor Traian din Râmnicu Vâlcea. Sub coordonarea antrenorului Florentin Pera, SCM a jucat rapid, agresiv și inteligent, luându-le prin surprindere pe turcoaice care, de câteva ori, au comis niște ”bâlbe” școlărești. Interul stânga. Irina Glibko, a strălucit din nou, punctând 10 goluri, iar Iulia Dumanska, portarul adus de la Craiova, a avut și ea un meci foarte bun. Returul se va juca la Kastamonu, pe 21 octombrie.

SCM Rm. Vâlcea 35
Glibko 10, Lopez 6, Vasileuskaia 6, Popa-Iuganu 4, Băcăoanu 3, Fernadez 3, Florică 1, Khouildi 1, Petrovici 1. Antrenor: Florin Pera

Kastamonu 26
Laiuk 10, Guler 4, Iskenderoglu 4, Ilkova 3, Snopova 3, Sakizcan 2. Antrenor: Hakan Gunal

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ