Discuţiile cu ministrul tineretului şi sportului au avut loc şi în contextul în care echipa feminină de handbal a municipalităţii, SCM Râmnicu Vâlcea, a ajuns în elita naţională şi va juca în Cupa EHF, iar modesta sală din Râmnicu Vâlcea va fi din nou gazda partidelor internaţionale. Deputatul PSD Eugen Neaţă, iniţiatorul acestei întâlniri, a declarat că este nevoie ca sala să fie urgent modernizată şi speră ca ministrul Ioana Bran să sprijine demersul autorităţilor locale.

„Este nevoie de condiţii normale în care sportivii să îşi poată desfăşura antrenamentele şi competiţiile”
„Astăzi, am avut deosebita plăcere să fiu gazdă alături de preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, şi de primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, la întâlnirea cu ministrul tineretului şi sportului, Ioana Bran. Întâlnirea a avut ca scop principal stabilirea paşilor prin care ministerul poate să dea aviz favorabil privind transmiterea imobilului, construcţii şi teren – Sala Sportului «Traian», situate în municipiul Râmnicu Vâlcea, din proprietatea publică a statului şi administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului, în domeniul public al municipiului Râmnicu Vâlcea şi administrarea Consiliului Local.
Este un pas important şi mult aşteptat de toată lumea. Administrarea sălii de sport de către Consiliul Local creează premisele atragerii de fonduri pentru reabilitarea şi modernizarea acesteia.
Pentru a susţine sportul de performanţă este nevoie de resurse financiare, dar şi de condiţii normale în care sportivii să îşi poată desfăşura antrenamentele şi competiţiile.
În cadrul întâlnirii, ne-am deplasat pentru a vedea la faţa locului stadiul în care se află Sala Sportului «Traian» şi de ce anume este nevoie ca ea să fie urgent modernizată. După mulţi ani, handbalul vâlcean este din nou în competiţiile europene. SCM Râmnicu Vâlcea va juca în Cupa EHF, iar municipiul Râmnicu Vâlcea va fi din nou gazda partidelor internaţionale de handbal feminin. Acesta este un motiv în plus pentru care este necesar ca această transmitere a Sălii Sportului să se facă cât mai curând, mai ales că legislaţia în vigoare permite acest lucru.
Mulţumesc ministrului Ioana Bran pentru că a dat curs invitaţiei mele şi a reuşit să ajungă la Râmnicu Vâlcea, chiar dacă programul său este unul încărcat de activităţi. Apreciez acest efort şi o felicit pentru interesul arătat în a oferi posibilitatea ca sportivii români să dispună de condiţii normale pentru antrenamente şi competiţii. Tinerii şi sportul sunt domenii vitale pentru o societate care doreşte să fie cunoscută internaţional, iar pentru aceasta este nevoie de investiţii în infrastructură, resursă umană şi viitorii sportivi. Consider că tinereţea este un atu în perspectiva dezvoltării acestui domeniu şi am încredere în viziunea doamnei ministru, care, deşi este cel mai tânăr ministru, arată că este implicată activ şi cunoaşte problemele cu care se confruntă domeniul sportiv”, a spus parlamentarul social-democrat.

Arena marilor meciuri
Sala Sporturilor „Traian” are, după renovarea din 2011, o capacitate de 3.126 de locuri. Este utilizată de echipa de handbal SCM Râmnicu Vâlcea şi a fost arena în care celebra Oltchim îşi disputa meciurile de acasă. Sala a fost deschisă publicului în anul 1982.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ