Astfel, parlamentarul liberal vâlcean i-a reamintit Vioricăi Dăncilă că, de şase luni, de la constituirea acestei comisii şi până acum, nu există niciun fel de informaţii privind activitatea acestui organism foarte important. De asemenea, deputatul Buican i-a reproşat premierului că ”abordarea acestui subiect într-o cheie propagandistică şi mincinoasă, fără susţinerea declaraţiilor cu acţiuni concrete, reprezintă calea spre eşec a demersului de a trece la moneda euro”.
Cristian Buican i-a atras atenţia prim-ministrului şi asupra faptului că vecinii de la sud de Dunăre sunt mult mai avansaţi în privinţa procedurilor privind trecerea la euro, ceea ce va conduce, în cazul în care aceştia vor adopta moneda unică europeană înaintea României, la un avantaj competitiv în regiune, ce nu va putea fi surmontat.
În acest context, el şi-a exprimat îngrijorarea privind faptul că măsurile fiscal bugetare adoptate de PSD şi ALDE în ultimii doi ani vor afecta negativ acest deziderat al României de a adopta moneda euro, îngrijorare manifestată unanim în rândul specialiştilor economici.
„Acum şase luni, doamna Dăncilă se lăuda cu înfinţarea unei comisii privind adoptarea euro. De atunci şi până acum, linişte totală. Asta în timp ce vecinii noştri bulgari au depus deja cererile necesare, au făcut demersuri şi sunt în linie dreaptă în privinţa trecerii la moneda unică europeană. După ce ne-au dat lecţii la construcţia de autostrăzi, turism şi agricultură, iată că ne iau faţa şi la acest capitol. Dacă nu ne vom grăbi să îi prindem din urmă cu trecerea la euro, vor avea un avantaj competitiv incredibil în faţa noastră în contextul regional. Iar noi stăm degeaba. I-am transmis doamnei Dăncilă că prin gargară nu vom adopta în veci moneda euro, în ciuda declaraţiilor sale privind faptul că acest demers reprezintă cel mai important proiect de ţară de la intrarea României în Uniunea Europeană. Oricum, toţi specialiştii economici, la unison, afirmă că măsurile adoptate deja de PSD-ALDE ne îndepărtează câţiva ani de adoptarea euro” – a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ