Budeşti: A fost inaugurată o lucrare importantă de infrastructură

Luni, 1 octombrie a.c., în comuna Budeşti-Vâlcea a fost recepţionată cea de-a treia lucrare realizată de drumarii vâlceni. La recepţia obiectivului de investiţii a participat şi preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu. Obiectivul “Canal betonat şi drum - satul Barza, Valea Popeşti” este o lucrare complexă care a rezolvat problema locuitorilor satului Barza, nevoiţi să folosească albia pârâului pentru acces în drumul principal (DJ 678 - centrul comunei), albie care în perioadele ploioase devenea impracticabilă.

0

Preşedintele CJ Vâlcea: „Prin realizarea acestei lucrări complexe le sunt rezolvate două probleme”
Această lucrare, a cărei valoare se ridică la suma de 11,34 miliarde lei vechi, este cea de-a treia realizată de drumarii RAJDP Vâlcea în comuna Budeşti, celelalte două fiind: „Consolidare drum şi amenajare albie în punctul Arvinte” şi „Modernizare DC Budeşti-Brânduşari”. „Sunt deosebit de bucuros şi de mulţumit de modul în care drumarii RAJDP Vâlcea şi-au îndeplinit sarcinile aici, deoarece acest obiectiv de investiţii este unul foarte important pentru budeştenii care au proprietăţile adiacente Văii Popeşti, iar prin realizarea acestei lucrări complexe le sunt rezolvate două probleme: cea a accesului către gospodării din drumul judeţean 678 şi cea a instabilităţii întregii zone, datorate de diferenţa mare de nivel (aprox. 5 m) dintre terenul pe care sunt amenajate acestea şi fundul albiei. Drumarii noştri, pe care îi felicit cu toată sinceritatea pentru ceea ce au făcut aici, au executat lucrări de consolidare a celor două maluri ale pârâului prin realizarea unui canal betonat cu o lungime de 220 m şi modernizarea a 250 m de drum, din care 70 m se desfăşoară pe deasupra canalului din beton armat, drum care va asigura legătura cu DJ 678”, spune Constantin Rădulescu.

Primarul Vlădulescu: „A fost o lucrare dificilă, a ieşit impecabil”
„Este o investiţie foarte importantă pentru localitate şi pentru cetăţenii din zonă şi care a adus numai beneficii aici, în satul Barza. O investiţie finanţată pe Situaţii de Urgenţă de către Guvernu României şi în parteneriat cu Consiliul Judeţean. Există şi alte investiţii care vor intra la finanţare în perioada următoare, vorbim despre canalizare pentru satele Linia şi Racoviţa, despre un pod peste pârăul Şimnic şi despre o grădiniţă nouă la Şcoala Budeşti din centrul comunei. Aceste lucruri nu se pot face decât cu sprijinul autorităţilor judeţului. Suntem o echipă care lucrăm până la urma urmei în sprijinul cetăţenilor, nu avem parti-pris-uri şi ambiţii politice. Lucrarea e foarte bine făcută, a fost dificilă, a ieşit impecabil şi mulţumim constructorului”, a declarat primarul comunei Budeşti, Ion Vlădulescu (foto).

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ