Anunț la Topul Firmelor: „Vâlcea nu mai are forță de muncă, aducem din Vietnam”

Vâlcea apelează la forță de muncă din Republica Vietnam. Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a declarat, la Gala Firmelor Vâlcene, că există o criză a forței de muncă autohtone, motiv pentru care, săptămâna viitoare, autoritățile locale și câțiva antreprenori din Vâlcea vor avea discuții cu ambasadorul Vietnamului, pentru un program de recrutare. Într-o organizare impecabilă a Camerei de Comerț și Industrie Vâlcea, vineri, 28 septembrie, au fost premiate companiile de succes din județ.

0

În acest context, primarul Municipiului Râmnicu Vâlcea a pledat pentru dezvoltarea școlilor profesionale și a anunțat deschiderea primei clase de sudori din Vâlcea, pe modeul de succes al învățământului dual de la Brașov. „Am înființat în acest an prima clasă din invățământ dual, pentru că, din păcate, nu numai în Vâlcea, în întrega țară părinții nu își mai trimit copiii să facă o meserie, toți își doresc să aibă o facultate, două, chiar trei, negândindu-se că, după absolvire, nu găsesc un loc de muncă. Am înființat în acest an, și vreau să îi felicit pe cei care au făcut această asociație, o clasă de sudori după modelul celei de la Brașov. Acolo, la Brașov, învățământul dual a debutat în urmă cu cinci ani. În primul an s-au înscris șase oameni la acea clasă, iar în acest an au fost șapte pe loc. Cred că oricare dintre dumneavoastră căutați forța de muncă. Apropo de forța de muncă, miercuri, avem întâlnire cu ambasadorul Republicii Vietnam, la inițiatva unor oameni de afaceri din Vâlcea, tocmai penttru a duce forță de muncă. Pentru că nu se mai găsește forță de muncă în județul Vâlcea”, a spus Mircia Gutău.

Prezență impresionantă a tinerilor antreperenori

Mircia Gutău si Valentin Cismaru

Într-o organizare fără cusur, Camera de Comerț și Industrie Vâlcea a organizat la Vila Boierului cea de-a 25-a ediție a Topului Firmelor Vâlcene. Au fost acorate premii pentru activitatea din anul 2017 la secțiunile: Cercetare-dezvoltare, Industrie, Agricultură, Construcții, Servicii, Comerț și Turism. De asemenea, Camera de Industrie și Comerț a oferit distincții de excelență, precum și premii în funcție de cifra de afaceri, de profitul real curent, după numărul de salarați, dar și pe criteriul vechimii companiilor. Gala Firmelor Vâcene s-a remarcat în acest an printr-o prezență impresionantă a tinerilor antreperenori, de la la IT-isti, la constructori, și până la creatori de modă.

Trofeul Simian, firma care produce vopselurile Sticky-Coral

Au primit distincții societăți cu vechime în spațiul economic: Diana, Annabella, Boromir, Damila,SanoVita, Dacos, Apavil, precum și cele au creat deja produse de brand național: Sticky sau La Provincia. Pe lista premiaților s-au mai aflat Velpitar, Vilmar, Ciech Sodă, Minet, MW România, Călimănești Căciulata, Wipro, Faurecia, Desleeclama Solutions, etc. Trofeul Simian a fost acordat Sarcom, firmă care produce vopselurile Sticky-Coral. Valentin Cismaru, președintele Camerei de Industrie și Comerț Vâlcea, adeclarat că în județul Vâlcea sunt circa 1500 de firme care fac performanță și a căror cifră de afaceri a crescut cu aproximativ 2% față de anul 2016.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ