ALDE Dolj: Sprijin pentru IMM-uri

Deputat Ion Cupă, președinte ALDE Dolj: „Firmele mici și mijlocii să fie obligate să treacă la casele de marcat cu jurnal electronic atunci când statul va crea infrastructura tehnică și logistică funcțională“.

0

Considerăm că este abolut logic ca atunci când statul cere un anumit lucru agenților economici el trebuie să și ofere acea infrastructură care să permită o desfășurare funcțională a activității, inclusiv din perspectiva îndeplinirii obligațiilor legale între firme și instituțiile statului.
De aceea solicităm, venind în sprijinul miilor de IMM-uri, inclusiv a celor din județul Dolj, o nouă amânare a termenului până la care firmele mici și mijlocii să fie obligate să treacă la casele de marcat cu jurnal electronic.
Apreciem că această obligativitate trebuie activată la momentul în care Ministerul Finanțelor, ANAF vor fi dotate tehnic și logistic cu toată aparatură electronică necesară.
Pentru buna administrare a legii ce face referire la noile case cu jurnal electronic este nevoie de încă un interval de timp care să permită instituțiilor statului dar și IMM-urilor să își ia măsurile necesare pentru o organizare eficientă care să nu cunoască ulterior blocaje sau disfuncționalități nedorite.
Sperăm că o astfel de decizie corectă, legitimă, responsabilă să fie luată în cel mai scurt timp.

Deputatul Ion Cupă – preşedintele ALDE Dolj

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ