Salarii mari şi scaune comode la OJFIR Vâlcea

Pentru cei mai mulţi, OJFIR Vâlcea este o necunoscută. În traducere, înseamnă Oficiul Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. Este coordonat de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), o instituţie publică finanţată în mare parte din subvenţii alocate de la bugetul de stat şi care se află în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

0

Pe portal, AFIR-ul afişează cu nonşalanşă că încă se ocupă de programul SAPARD, încheiat odată cu intrarea României în UE, în anul 2007, şi monitorizat până în 2013. De asemenea, prin acelaşi mijloc, populaţia mai este informată că AFIR a preluat atribuţiile de implementare tehnică, plată şi monitorizare pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2007-2013/2014-2020. Cu alte cuvinte, şi-a cam pierdut obiectul muncii. Dar nu şi salariile.

121.138 lei încasaţi

Director al AJFIR Vâlcea este Mirela Alina Păunoiu (foto). În 2012, doamna pleca de la Primăria Mihăeşti şi, prin Partidul Conservator, ajungea şefă a Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Vâlcea. Din 2014, a fost numită director Gr.II la OFIR Vâlcea şi acolo a rămas. Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, datată 04.05.2018 (foto), Alina Păunoiu a încasat în anul fiscal precedent 121.138 lei, ceea ce înseamnă 10.095 lei lunar.
Alături de directoare, au motive de mulţumire financiară şi ceilalţi angajaţi ai AJOFR Vâlcea. Astfel, Moraru Dumitru, consilier gr.IA, a primit în anul fiscal recent încheiat un salariu de 7.338 lei pe lună. Nici în anii anteriori angajaţii AJFIR Vâlcea nu au dus-o rău. Spre exemplu, în 2016, Popa Luciana, consilier, a încasat 6.646 lei lunar, adică 79.746 lei anual.
Salarii mari şi scaune comode, într-o instituţie în care legiuitorii au omis să aducă la zi obiectul muncii. Câte vor mai fi la fel?

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ