Deputatul Daniela Oteşanu: „O lege nouă pentru distribuţia de asigurări”

„Proiectul de lege privind distribuţia de asigurări a fost adoptat recent de Camera Deputaţilor, cu 259 de voturi „pentru”, unul „împotrivă” şi două abţineri”, a anunţat deputatul PSD de Vâlcea, Daniela Oteşanu.

0

Potrivit acesteia, proiectul are ca obiect de reglementare transpunerea integrală a Directivei (UE) 2016/97 a Parlamentului European şi a Consiliului European din 20 ianuarie 2016 privind distribuţia de asigurări. Camera Deputaţilor este for decizional în cazul acestui proiect.
„Scopul acestui proiect este reglementarea activităţii de distribuţie a produselor de asigurare şi reasigurare, organizarea şi funcţionarea distribuitorilor de asigurări şi reasigurări, supravegherea activităţii de distribuţie şi a altor activităţi conexe acesteia, înregistrarea intermediarilor, inclusiv autorizarea sau avizarea acestora la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) Toate acestea, în vederea asigurării unui nivel ridicat de protecţie şi informare de care să beneficieze consumatorii în ceea ce priveşte posibilitatea de a achiziţiona separat diferitele componente ale unui pachet oferit (vânzarea combinată – cross-selling)”, spune deputatul PSD.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ