Preşedintele PMP Vâlcea, semnal de alarmă
„CET Govora, în posibilă incapacitate de a asigura agent termic, cerem un raport urgent”

Ca urmare a unor informaţii alarmante despre CET Govora, furnizor de apă caldă şi căldură în Râmnicu Vâlcea, dar şi în alte localităţi, Nicolae Pătru, preşedintele Organizaţiei Vâlcea a Partidului Mişcarea Populară (PMP), solicită un raport urgent despre situaţia acestei societăţi, aflată în insolvenţă. Nicolae Pătru subliniază că administratorul special al CET, avocatul Dinu Constantinescu, nu a prezentat niciun astfel de raport în faţa Consiliului Judeţean Vâlcea, care l-a ales în această funcţie de aproape un an, stabilindu-i şi un salariu lunar de peste 15.000 lei.

0

„Există o îngrijorare justificată despre posibila incapacitate a CET Govora de a asigura căldura şi apa caldă în această iarnă. În octombrie 2017, avocatul Dinu Constantinescu a fost votat de către Consiliul Judeţean Vâlcea în funcţia de administrator special la CET Govora. Atunci, Dinu Constantinescu, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, au promis că vor fi prezentate, lunar, rapoarte în legătură cu situaţia CET. Însă nici măcar o dată pe trimestru nu s-a întâmplat acest lucru. Dinu Constantinescu, trimisul CJ Vâlcea la CET Govora, primeşte un salariu de 15.200 lei lunar. El este văzut mai des la tribunal, unde îşi exercită rolul de apărător în dosare civile. Le solicităm, atât lui Dinu Constantinescu, cât şi lui Constantin Rădulescu, să prezinte , la proxima şedinţă a CJ, un raport detaliat despre situaţia de la CET”, a declarat Nicolae Pătru la cea mai recentă conferinţă de presă.

„Berbeştiul, otrăvit cu deşeuri de la CET”

Acesta a mai adăugat că se impune o clarificare şi în ceea ce a numit „otrăvirea Berbeştiului cu deşeuri de la CET”. „Există o stare de spirit foarte tensionată la Berbeşti, unde cetăţenii sunt total împotriva transportului reziduurilor de la CET
în această localitate. Acolo se transportă nu numai cenuşă, se transportă o serie de reziduuri cărora nimeni nu le face analiza, să se constate dacă sunt sau nu toxice. Mă surprinde poziţia primarului Chelcea Vintilă, care, dacă nu e în stare să facă nişte proiecte mari, cel puţin să facă nişte proiecte în agricultură, cărora eu le-am acordat tot sprijinul. Spre exemplu, plantaţii de pomi, care să fie utile, nu să otrăvească localitatea cu deşeuri pe care, nu ştiu în ce conjunctură, a reuşit să le accepte la Berbeşti”, a subliniat Nicolae Pătru (foto).
CET Govora, al cărei acţionar unic este Consiliul Judeţean Vâlcea, a intrat în insolvenţă în mai 2016, administrator judiciar fiind numită firma Euro Insol, condusă pe atunci de Remus Borza. După plecarea lui Ştefan Prală, în octombrie 2017, CJ Vâlcea şi-a desemnat la CET un nou administrator special, pe avocatul Dinu Constantinescu.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ