Scandal în PNL Vâlcea, consilierii „trădători” refuză să demisioneze

Cei trei consilieri judeţeni cărora Cristian Buican, preşedintele PNL Vâlcea, le-a cerut să demisioneze din funcţii, după ce au votat un proiect de hotărâre alături de putere, refuză să se supună. Prin vocea liderului de grup, Samoil Vâlcu, aceştia consideră că nu au trădat partidul şi cer o dezbatere serioasă în interiorul organizaţiei judeţene, în care să fie analizate cauzele disensiunilor. În şedinţa din 31 august a Consiliului Judeţean Vâlcea, liberalii Samoil Vâlcu (foto), Roxana Călina Roşu şi Aurel Simion au votat alături de PSD-ALDE proiectul de hotărâre privind trecerea unor imobile teren şi construcţie garaj cu 5 boxe din domeniul public al statului şi administrarea Prefecturii Vâlcea, în domeniul public al judeţului Vâlcea. La scurt timp, deputatul Buican le-a solicitat demisiile, acuzându-i că s-au vândut „pentru câţiva arginţi, funcţii sau alte interese pur personale”.

0

Buican: „S-au pus în slujba PSD-ului şi acoliţilor săi”
„Opoziţia se face cu caractere”, este titlul comunicatului remis mass-media de preşedintele PNL Vâlcea, Cristan Buican. „Cu regret, preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, trebuie să recunoască public că în rândul membrilor liberali există şi persoane care pot oricând deveni instrumente de manipulare ale Puterii PSD-ALDE pentru atingerea unor scopuri şi interese personale sau de grup. Este cazul celor trei consilieri judeţeni PNL, care au ales să încalce deliberat hotărârea partidului pentru a se pune în slujba PSD-ului şi acoliţilor săi.
(…) Din păcate, aceşti trei consilieri judeţeni PNL, la care facem referire, au ales să se vândă pentru câţiva arginţi, funcţii sau alte interese pur personale şi să încalce deliberat statutul partidului. Un politician care nu îşi respectă propriul partid nu are ce căuta în rândurile sale. Acesta este şi principalul motiv pentru care preşedintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, le recomandă celor trei consilieri judeţeni aleşi pe lista PNL să dea dovadă de o ultimă fărâmă de moralitate şi să facă un pas înapoi, să demisioneze din funcţiile obţinute de pe urma partidului şi să facă loc altor persoane care respectă partidul, statutul şi deciziile lui.
Ne exprimăm convingerea că timpul va dovedi faptul că votul de vineri pentru proiectul de hotărâre privind solicitarea de trecere a unor imobile teren şi construcţie garaj cu 5 boxe din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Afacerilor Interne prin Instituţia Prefectului – Judeţul Vâlcea, în domeniul public al judeţului Vâlcea, a fost unul care nu urmăreşte vreun interes obştesc, ci doar interese personale imobiliare ale celor aflaţi vremelnic la putere în judeţul Vâlcea.
În calitate de preşedinte al filialei Vâlcea a PNL, deputatul Cristian Buican nu va mai tolera nicio atitudine, a oricărui membru PNL Vâlcea, indiferent de numele său, contrară statutului partidului, hotărârilor forurilor judeţene şi naţionale de conducere a PNL sau orice alt comportament politic de colaborare cu reprezentanţii PSD. Atât la nivel naţional, cât şi la nivel judeţean, PNL şi-a asumat că nu va colabora cu cei de la PSD, fiind adoptate în acest sens o serie de hotărâri a forurilor naţionale”, se arată în documentul citat.

Vâlcu: „Nu am văzut niciun argint de la nimeni. Sunt privat”
„Nu demisionăm! Exclus! Trebuie să discutăm în interiorul partidului şi să vedem care este poziţia faţă de această situaţie. Este de analizat dacă noi am denigrat partidul, de ce sunt nemulţumiri, din ce cauză există tensiuni în PNL Vâlcea, de ce suntem în impas. Faptul că am votat ca nişte garaje insalubre din centrul oraşului să fie reamenajate nu poate fi nicicum considerat un act de trădare. Cei care au uitat ar trebui să îşi aducă aminte că asta a încercat şi liberalul Gheorghe Păsat în perioada în care a fost preşedinte al CJ Vâlcea, dar şi prefectul Petre Ungureanu. De asemenea, consider că nu am trădat pe nimeni dacă am votat ca sediul Centrului Judetean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale să îşi desfăşoare activitatea într-un spaţiu potrivit.
Nu ştiu la ce se referă Cristian Buican când spune că ne-am vândut pentru arginţi etc. Nu am văzut niciun argint de la nimeni. Sunt privat, nu am interese”, a spus Samoil Vâlcu (foto).
În ce o priveşte pe Roxana Călina Roşu (foto), Vâlcu spune că este aproape uluit de modul în care Buican şi-a schimbat atitudinea faţă de ea: „În urmă cu doi ani, nu prididea să o promoveze pe lista de consilieri judeţeni. Spunea că are o carte de vizită atât de bună şi de complexă încât a trebuit să mai reducă din ea”, susţine Samoil Vâlcu.

Cine sunt cei trei consilieri

– Samoil Vâlcu, consilier judeţean între 1992-2008 şi din 2016 până în prezent; deputat PDL 2008-2012; preşedinte al Colegiului Farmaciştilor Vâlcea; afaceri în domeniul farmaceutic
– Aurel Simion, administratorul Avi-Giis din Vâlcea, companie de succes în prelucrarea şi conservarea cărnii
– Roxana Călina Roşu (foto), profesor la Colegiul Matei Basarab din Râmnicu Vâlcea, fost inspector şcolar general adjunct al ISJ Valcea. La evaluarea din februarie 2018, Ministerul Educaţiei Naţionale i-a acordat calificativul „nesatisfăcător”. Ulterior, Călina a atacat în instanţă decizia înlăturării ei din funcţie, procesul fiind în derulare.
Înlocuirea celor trei din CJ Vacea se poate face cu votul majorităţii simple a Biroului Permanent Judeţean al PNL. Teortic, nu e complicat. Practic…

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ