Cum precedentele două solicitări pentru a juca meciuri pe Oblemenco au fost respinse, nu tocmai uzual, printr-o hotărâre de consiliul local, edilii craioveni sunt acum siliţi să respecte „tradiţia” şi să pună pe ordinea de zi orice fel de cerere similară. Aşa se face că şi la şedinţa ordinară din august a apărut un proiect de hotărâre de acest gen.
Executivul primăriei a băgat solicitările în discuţia consilierilor locali, la pachet, direct cu propunere de respingere. „Art 1.Se resping cererile nr.101716/26.06.2018 a Clubului Sportiv FC Ştiinţa Malu Mare, nr.102140/26.06.2018 a Asociaţiei Sportive Jiul Podari, nr. 103212/28.06.2018 a A.C.S.Metropolitan Işalniţa, nr.103628/28.06.2018 a A.C.S. Orăşenesc Filiaşi şi nr.105656/02.07.2018 a Clubului Sportiv Şcolar Craiova, cu privire la folosirea Complexului Sportiv Craiova – Stadion de Fotbal, situat în municipiul Craiova, b-dul. Ştirbei Vodă, nr. 38. Art.2. Primarul Municipiului Craiova, prin aparatul de specialitate: Serviciul Administraţie Publică Locală, Direcţia Patrimoniu, Clubul Sportiv FC Ştiinţa Malu Mare, Asociaţia Sportivă Jiul Podari, A.C.S.Metropolitan Işalniţa, A.C.S.Orăşenesc Filiaşi şi Clubul Sportiv Şcolar Craiova vor aduce la îndeplinire prevederile prezentei hotărâri”, se arată în proiectul de hotărâre suspus aprobării plenului CLM.

Primăria Craiova: Gazonul nu rezistă

Municipalitatea îşi motivează refuzul prin starea actuală a gazonului de pe stadionul Oblemenco, starea care a devenit deja sursă de glume, de la inaugurarea arenei încoace. „Deoarece la această dată gazonul nu se prezintă conform aşteptărilor în raport cu: nivelul arenei, operaţiunile de întreţinere efectuate, gradul de profesionalism al celor care au asigurat asistenţa tehnică (societatea S.G.L. B.V. din Olanda), orice mărire a frecvenţei de folosire conduce la deterioararea mai rapidă şi evidentă a acestuia. În concluzie la cele prezentate, considerăm că acordarea unui drept de folosinţă acestor entităţi sportive, prin exploatarea excesivă a suprafeţei de joc, poate conduce la deteriorarea prematură a gazonului şi pierderea garanţiei obiectivului Complex Sportiv Craiova-Stadion de Fotbal, propunerea executivului fiind aceea de a nu da curs solicitărilor”, se arată în raportul întocmit de funcţionarii Direcţiei Patrimoniu al primăriei Craiova.

Normă la stadion: 110 minute la două săptămâni

Edilii plusează, scoţând la înaintare restricţiile de folosire a gazonului impuse de constructor, restricţii care, fie vorba între noi, nu au asigurat până la această oră o suprafaţă de joc măcar decent pe stadionul inaugurat anul trecut. „Conform recomandărilor constructorului pentru suprafaţa gazonată, pe durata exploatării regulare aceasta se va folosi cu precădere doar în meciurile oficiale, cu o medie de 110 minute / eveniment şi o pauză între evenimente de cel puţin 15 (cincisprezece) zile; totodată este transmis că maximul de folosire a suprafeţei gazonate pentru evenimente sportive este admis la 180 ore, perioadă după care, independent de operaţiunile agrotehnice practicate, aceasta nu va mai corespunde la standardele de calitate cerute de UEFA/FIFA. Organizarea de evenimente sportive pe suprafaţa de gazon, la un interval mai mic decât cel recomandat de către constructor, conduce la pierderea garanţiei acordate de către acesta beneficiarului – Municipiul Craiova, iar în cazul deteriorării, toate costurile privind refacerea sau înlocuirea gazonului vor fi suportate de către autoritatea publică locală”, se mai arată în raportul care aminteşte, de altfel, şi corespondenţa intensă pe care municipalitatea o poartă cu constructorul şi cu reprezentanţii CNI pe tema stării gazonului.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ