„Portivit art. 38, alin (1) din H.G. 1332/2010, poliţiştii locali şi personalul contractual din poliţia locală cu atribuţii în domeniul pazei bunurilor şi obiectivelor de interes local au dreptul la uniformă de serviciu de protecţie specifică locului şi condiţiilor de desfăşurare a serviciului, care se acordă gratuit din resursele financiare ale unităţilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale acestora sau din veniturile poliţiei locale, cu personalitate juridică, după caz. Fiecare articol din componenţa uniformei are o perioadă maximă de uzură conform anexei 1 la H.G. 1332/2010. Având în vedere cele prezentate, Poliţia locală a Municipiului Craiova, propune majorarea titlului Bunuri şi servicii – Uniforme şi echipament cu suma de 200.000 de lei. Suma solicitată va fi utilizată pentru achiziţionarea articolelor de uniformă şi echipament: scurtă îmblănită, bocanci şi pantofi de iarnă“, se arată în raportul întocmit de către reprezentanţii Poliţiei Locale Craiova.
Conform notei de fundamentare care însoţeşte raportul, banii vor fi folosiţi pentru achiziţionarea a 232 de scurte îmblănite, al căror preţ total este de peste 91.500 de lei, 295 de perechi de bocanci şi 180 de perechi de pantofi de iarnă pentru care se vor plăti puţin peste 108.000 de lei. „Ţinând cont de faptul că echipamentul împotriva frigului, respectiv scuretele îmblănite, a fost distribuit către poliţiştii care desăşoară activităţi de ordine publică în anul 2012 (….) se impune realizarea de achiziţii“, susţin reprezentanţii Poliţiei Locale Craiova.
Aşadar, nu peste mult timp, în Craiova vor patrula poliţişti în ţinute noi, însă ştim cu toţii că nu haina nu îl face pe gardian om… al legii!

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ