Ce spun managerii români?

0

Ca liberal convins cred că e foarte important atunci când analizăm economia și tendințele ei să ne uităm cu atenție la percepția managerilor asupra dinamicii economice. Ea reprezintă întotdeauna un barometru corect asupra stării de fapt și indicii temeinice pentru evoluția economiei pe termen scurt și mediu.
Ce spun așadar managerii din economia românească la momentul august 2018? Să luam doar câteva domenii esențiale:
În domeniul construcțiilor percepția integrată a managerilor este că se va înregistra o creștere moderată a volumului producției iar în privința salariaților din acest sector se va înregistra o creștere a numărului locurilor de muncă.
În domeniul serviciilor, potrivit estimărilor managerilor, vom avea o relativă stabilitate în următoarele trei luni atât din perspectiva vânzărilor cât și a numărului celor angajați în acest domeniu.
În sectorul comerţ cu amănuntul, managerii aşteaptă, pentru următoarele trei luni, o tendinţă de creştere importantă a activităţii economice semn al unei disponibilități pentru consum existente ca urmare a creșterii veniturilor populației.Deasemenea ei prognozează o creștere moderată a numărului de salariați în domeniul de referință.
În industria prelucrătoare, managerii preconizează, pentru următoarele trei luni, o relativă stabilitate a volumului producţiei, stabilitate ce se va regăsi și în privința numărului de salariați.
Cuvintele cheie rezultate din percepția integrată a managerilor români sunt cum lesne se poate observa STABILITATE și CREȘTERE.
Premise bune așadar pentru a păstra creșterea economică pe întregul an peste previziunile instituțiilor internaționale și o platformă importantă pentru a pregăti un an 2019 în care ritmul creșterii să fie unul care să ne permită să creștem calitatea vieții românilor.
Firește că sunt multe lucruri care trebuie făcute pentru a consolida pe termen mediu și lung creșterea economică.
Sunt binevenite orice avertismente sau critici menite a ajuta guvernul să facă acordurile fine necesare optimizării randamentului activităților economice. Ele sunt utile dacă au argumente puternice, argumente în spate și cu siguranță vom ține cont de ele.
Important este că suntem pe direcția bună!

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ