Am spus de mult timp că PNL, prin modul în care acţionează în spaţiul public, este un partid nonliberal cu tendinţa de a deveni un partid antiliberal.
De la discursul negaţionist-absurd şi panicard-apocaliptic al liderilor săi până la modul de a încerca să blocheze cât mai mult timp aplicarea unor legi, fie prin contestări repetate la Curtea Constituţională, fie prin plângeri penale nesfârşite la Parchete, PNL îşi pierde pe zi ce trece legitimitatea de a purta cuvântul Liberal în componenţa denumirii sale.
Este dreptul oricărui partid de opoziţie, ba chiar şi obligaţia, de a veghea ca Puterea să nu facă derapaje şi abuzuri. De aici însă şi până la a sancţiona aproape tot ceea ce vine din partea coaliţiei de guvernare cu plângeri penale şi contestări este cale lungă. În fapt, din dorinţa de a „apăra” democraţia, Partidul Non Liberal neagă, ”îngroapă” democraţia.
Cei din PNL au devenit denunţătorii de serviciu ai Parchetelor. Orice decizie care nu le convine devine obiectul unei plângeri penale. PNL devine Partidul Plângerilor Penale(PPP).
Genul acesta de acţiuni trădează o mentalitate antiliberală. În viziunea PNL, votul democratic nu mai are importanţă decât dacă e în favoarea lor (ceea ce,în treacăt fie spus, greu de crezut că se va întâmpla prea repede). În loc să construiască cu răbdare şi competenţă o alternativă adevărată, cei de la PNL nu au decât un ţel: cum să ajungă la putere înainte de alegeri! Ceea ce vorbeşte de la sine despre boala gravă care a cuprins acest partid.
Ultima ispravă a Partidului NU Liberal a fost de a face plângere penală pentru că nu a fost convocată sesiunea extraordinară a Parlamentului. Motivele pentru care nu a fost convocată sesiunea extraordinară sunt simple şi ţin strict de incompetenţa PNL. Cei de la PNL nu au respectat regulamentul şi nu au reuşit să strângă numărul de semnături necesare: 110, unele semnături fiind ”diferite” de cele iniţiale ale semnatarilor respectivi sau chiar”copiate”!!!
Faptul că PNL încearcă să îşi acopere incompetenţa prin ameninţări cu plângeri penale este o dovadă în plus a ridicolului în care se scaldă fără remuşcări partidul ”condus” de domnul Orban.
Sunt convins că maturitatea cetăţenilor români va feri România ca după 2020 să încapă pe mâinile unor astfel de ”liberali”…

Deputatul Ion Cupă – președintele ALDE Dolj

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ