Fun in Summer – bilanţ provizoriu

0

De cel mai mare interes s-au bucurat activităţile de învăţare, respectiv lectură în limba engleză. Cu o medie de aproape 90 de participanţi, cluburile de engleză au devansat toate celelalte activităţi. Proiectul a mai însemnat şi 81 de ateliere care au generat nu mai puţin de 1.520 de vizite la bibliotecă.
„Cei mai mulţi participanţi au venit la toate atelierele din cursul săptămânii. Au fost bucuroşi să comunice în limba engleză despre ei şi despre oraşul în care trăiesc, să îşi dezvolte îndemânarea confecţionând diferite lucruri şi jucării, să se joace împreună, reuşind să relaţioneze foarte bine, unii dintre ei reuşind chiar să se împrietenească”, a declarat Carmen Tică, bibliotecar la American Corner.
Că învăţarea şi perfecţionarea limbii engleze au reprezentat principalul obiectiv de proiect o demonstrează şi Mădălina Băileşteanu, bibliotecar în cadrul aceluiaşi compartiment. „Ne bucurăm că tinerii elevi au putut să înveţe prin joc, să îşi petreacă timpul liber într-un mod constructiv, au învăţat să lucreze în echipă, să înveţe limba engleză, dar şi să ia decizii cu ajutorul jocurilor. Sperăm că orele petrecute în bibliotecă le-au sădit acea obişnuinţă de a veni şi utiliza biblioteca cu toate serviciile sale pentru că biblioteca este un spaţiu prietenos, care le aparţine”, a arătat Mădălina Băileşteanu.

Vara se închieie, activităţile la „Aman“ merg înainte
Deşi la începutul verii cei mai mulţi dintre participanţi deţineau carduri de bibliotecă, de-a lungul săptămânilor de proiect numărul acestora din urmă a fost suplimentat în aşa fel, încât absolut toţi elevii să beneficieze de toate serviciile pe care biblioteca le oferă utilizatorilor. Dincolo de cifre şi rezultate cantitative, Fun in Summer reprezintă garanţia promovării bibliotecii, dar şi a utilităţii şi accesibilităţii proiectelor implementate. De-a lungul anului şcolar, elevii sunt aşteptaţi la American Corner pentru diferite activităţi educative, propuse de biblitoecari sau, după caz, organizate de participanţi, pentru scrierea temelor, audiţii muzicale şi vizionări diverse.
„Ne pregătim să încheiem o nouă ediţie a proiectului Fun in Summer. Şi în acest an, la fel ca în trecut, ne-am bucurat de implicarea neprecupeţită a voluntarilor bibliotecii noastre. Le mulţumim pe această cale pentru că şi-au petrecut cea mai mare parte a vacanţei de vară la bibliotecă, în compania micilor cititori. Considerăm că ne-am atins obiectivele pe care ni le-am propus, cei aproape 200 de copii demonstrându-ne că lucrurile pe care le propunem au sens şi sunt apreciate. În altă ordine de idei, le sugerăm tuturor participanţilor şi, în egală măsură celor care apelează la servicile noastre, să rămână conectaţi la activităţile derulate sub egida American Corner. Oferta de acţiuni este extrem de bogată şi se adresează tuturor categoriilor de public”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman”.

Fun in Summer a fost organizat şi s-a desfăşurat în cadrul compartimentului American Corner Craiova, înfiinţat în aprilie 2006. Colecţia de documente în format clasic şi modern, tehnologia informaţională, dar şi bibliotecarii care deservesc secţia fac din American Corner unul dintre cele mai active compartimente ale Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman”. Implicat în acţiuni de promovare a limbii şi culturii engleze, pe filieră americană, campanii ecologice, de responsabilizare şi conştientizare cu privire la diferite subiecte şi teme de actualitate, American Corner Craiova este un centru de informare şi resurse fondat în baza parteneriatului dintre Ambasada SUA în România şi Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman”.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ