Râmnicu Vâlcea: Au fost premiaţi 400 de oameni care au contribuit la progresul oraşului

0

Vineri, 3 august, a avut loc o ceremonie de înmânare a Medaliei Aniversare ”Ziua Imnului Naţional” câtorva sute de personalităţi din Râmnicu Vâlcea care au contribuit, fiecare în felul său, la dezvoltarea şi progresul municipiului. Au participat foşti şi actuali reprezentanţi ai instituţiilor publice, consilieri locali şi judeţeni şi parlamentari de Vâlcea, cetăţeni de onoare, personalităţi din domeniul culturii, sportului, economiei, cultelor, educaţiei, socialului etc., uniţi de activitatea lor pusă în slujba comunităţii locale.

Fără culoare politică
Primarul Mircia Gutău le-a mulţumit celor prezenţi pentru contribuţia la dezvoltarea oraşului şi a subliniat că decernarea medaliilor aniversare s-a făcut fără a ţine cont de culoarea politică şi fără împărţirea în «înainte» şi «după» Revoluţia din Decembrie 1989: ”Ne aflăm împreună într-un moment aniversar: sunt 100 de ani de la Marea Unire, 170 de ani de la prima intonare într-un cadru oficial a Imnului Naţional şi 630 de ani de la prima atestare documentară a Râmnicului. Această Medalie Aniversară – dedicată unui moment de excepţie din istoria noastră – este felul în care Râmnicul vă mulţumeşte pentru tot ceea ce aţi făcut pentru el. Aţi fost invitaţi aici pentru că aţi ales să lucraţi, după propriile puteri, în slujba acestui oraş minunat şi a locuitorilor săi. Şi fiecare dintre dumneavoastră a pus o cărămidă la Cetatea Râmnicului. Tocmai de aceea am creat acest moment de sărbătoare, în cinstea dumneavoastră. Fără a ţine cont de culoarea politică! Şi fără a fi împărţiţi în «înainte» şi «după» Revoluţia din Decembrie 1989! Semnificaţia Centenarului Marii Unirii trebuie să se regăsească în toate acţiunile noastre din acest an. Iată de ce, astăzi, sărbătorim Comunitatea Locală a Râmnicului împreună. Vă mulţumesc şi eu pentru tot ceea ce aţi făcut şi faceţi pentru Râmnicu Vâlcea, vă urez să vă bucuraţi de multă sănătate şi putere de muncă pe mai departe şi vă transmit, în numele locuitorilor municipiului, cele mai alese sentimente de respect şi preţuire. La mulţi ani!”

Precizare
Printre beneficiarii acestei Medalii Aniversare se numără şi membri ai Guvernului şi şefi ai instituţiilor centrale.
Municipalitatea a precizat că toate cheltuielile acestui eveniment au fost suportate prin implicarea unor oameni de afaceri.

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ