Sub semnul Centenarului: spectacol de excepţie al copiilor din Cernăuţi, Cahul şi Râmnicu Vâlcea

Primăria Râmnicu Vâlcea anunţă că sâmbătă, 28 iulie, de la ora 18.30, în Scuarul ”Mircea cel Bătrân” este programat spectacolul „Imnul Naţional – cântecul sub care s-a făcut Unirea” al copiilor din Cernăuţi - Ucraina, Cahul - Republica Moldova şi din Râmnicu Vâlcea. Evenimentul, aflat sub semnul Centenarului Unirii şi în contextul Zilei Imnului Naţional 2018, este finanţat de Ministerul Culturii.

0

60 de copii din Cernăuţi şi Cahul vor cânta alături de Trupa ”Angel Voices” şi Corul ”Cantus”
«Ansamblul de copii „Perla” al Centrului Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale din Cernăuţi – Ucraina şi formaţiile de cântec şi dans „Busuioc” şi „Cucorenii” ale Centrului Raional de Copii „Universul” din Cahul – Republica Moldova vor străbate distanţe impresionante pentru ca, împreună cu trupa „Angel Voices” coordonată de soprana Camelia Clavac (din care face parte şi Alexandra Popescu, laureată a recent încheiatului Festival-concurs „Mamaia Copiilor”) şi cu corul „Cantus” din Râmnicu Vâlcea (câştigător al fazei zonale a Olimpiadei Naţionale Corale 2018), să aducă râmnicenilor momente muzicale şi coregrafice de mare sensibilitate.
Ansamblurile din Bucovina de Nord şi din Basarabia au în palmares prezenţe în festivaluri folclorice de tradiţie din Ucraina şi de dincolo de Prut, dar şi din România, fiecare evoluţie fiind răsplătită cu minute în şir de aplauze. Spectacolul va fi prezentat de prof. Cătălin Sâiulescu, directorul Palatului Copiilor», mai informează repezentanţii municipalităţii.

Începutul a fost la Cocoşul de Hurez
Copiii din Cernuţi au fost prezenţi în acest an şi la Târgul de Ceramică Populară Cocoşul de Hurez. Instruiţi de Iurie Levcic, etnolog, sociolog, istoric, muzicolog, realizator de programe TV în limba română, ei au susţinut un spectacol de înaltă ţinută patriotică şi artistică. Acolo au fost remarcaţi de o angajată a Primăriei Râmnicu Vâlcea, care i-a invitat şi la sărbătoarea Imnului Naţional, în oraşul în care, în urmă cu 170 de ani, s-a cântat pentru prima dată „Deşteaptă-te, române”.

Primăria Râmnicu Vâlcea precizează că în caz de vreme nefavorabilă, evenimentul se va desfăşura, de la aceeaşi oră, în Sala Mare a Consiliului Judeţean Vâlcea.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ