Digitalizarea documentelor creşte productivitatea

0

Chiar dacă digitalizarea documentelor asigură creşterea productivităţii şi a afacerii, există încă multe companii care continuă să utilizeze exclusiv documente imprimate, care sunt mari consumatoare de resurse. De altfel, legislaţia actuală nu încurajează companiile să folosească astfel de soluţii, solicitând păstrarea arhivată în format fizic a documentelor importante.
Digitalizare înseamnă transformarea documentelor fizice în unele electronice prin scanare şi extragere de date relevante. Astfel, se realizează îmbunătăţirea operaţiunilor şi proceselor de lucru prin utilizarea tehnologiilor digitale şi procesarea datelor în scopul obţinerii unei afaceri cât mai profitabile.
Printre cele mai importante beneficii ale implementării unui sistem de management al documentelor pot fi enumerate: spaţiu de depozitare redus; costuri mai mici; acces instantaneu la documente; avantaj în faţa competiţiei; indexarea corectă a documentelor; îmbunătăţirea serviciului Clienţi şi creşterea productivităţii angajaţilor; securitate ridicată.
Dacă activitatea companiei este de natură să genereze un volum mare de documente, majoritatea în format fizic, este necesară apelarea la servicii de arhivare electronică, menite să transforme munţii de hârtie în documente electronice.
„Digitalizarea şi managementul documentelor permit centralizarea acestora de pe smartphone-uri, laptop-uri sau scanere, creşterea vitezei de cautare şi regăsire a informaţiei prin structurarea acesteia”, a afirmat dl. Anton Voicu, Communication & Lead Performance Manager al Zipper România. „De asemenea, prin conectarea la un router a dispozitivelor se poate realiza procesarea instantanee a datelor, ceea ce determină creşterea productivităţii şi scăderea costurilor”, a mai precizat acesta.
Pentru a ajuta companiile să implementeze digitalizarea şi managementul documentelor, Zipper România pune la dispoziţia acestora un e-book care poate fi descărcat gratuit.

Despre Zipper România
Parte dintr-un grup de firme cu prezenţă în 5 ţări din Sud-Estul Europei, cu două centre de procesare în România şi Moldova, Zipper acoperă nevoile companiilor de a-şi optimiza fluxurile interne. Soluţiile şi serviciile de prelucrare a datelor şi a documentelor recepţionate, vehiculate sau expediate dintr-o companie, asigură un suport solid pentru reducerea costurilor şi a timpului de procesare.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ