Festivalul ”Învârtita Dorului” de la Vaideeni, la 50 de ani

În zilele de 23-24 iunie, la Vaideeni, judeţul Vâlcea, are loc cea de-a 50-a ediţie a Festivalului de Folclor Păstoresc ”Învârtita Dorului”. La această ediţie jubiliară, sărbătorită în anul Centenarului, participă un număr record de interpreţi populari, de ansambluri şi formaţii artistice de notorietate.

0

Primăria Vaideeni a invitat în acest an, la ”Învârtita Dorului”, 30 de formaţii artistice din 10 judeţe ale României şi din Republica Moldova, precum şi ansambluri de amatori şi ansambluri profesioniste foarte apreciate. De asemenea, vor cânta 50 de interpreţi populari din toate regiunile ţării. Printre aceştia: Cornelia şi Lupu Rednic, Laura Lavric, Mariana Anghel, Dinu Iancu Sălăjanu, Nineta Popa, Anamaria Iorga, Marius Ţugulescu.
Evenimentul va fi transmis de TVR şi prezentat de Iuliana Tudor.
La această ediţie, tradiţionala paradă a portului popular, programată pentru duminică, la ora 12.00, se va desfăşura sub auspiciile Zilei internaţionale a iei.
“Învârtita Dorului” prilejuieşte şi derularea proiectului ”Povestea caselor albastre continuă”, o manifestare pentru salvarea şi conservarea ultimelor case vechi din Vaideeni, iniţiată de Asociaţia Culturală ”Moştenitorii”. De asemenea, vor avea loc două lansări de carte şi vor fi premiaţi şi participanţii la cea de-a doua ediţie a Festivalului Sculptorilor cu Drujba, desfăşurat la Vaideeni în perioada 17-23 iunie.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ