Opera Română Craiova oferă publicului şi în acest an, în cadrul Zilelor Municipiului Craiova, un eveniment de excepţie. Biletele din zona VIP şi din bărci şi hidrobiciclete au fost epuizate, dar organizatorii aşteaptă mii de oameni să se bucure de spectacol pe alei, bănci sau chiar pe iarbă, cu perne, pături, şezlonguri sau scaune pliante, unde accesul este liber. De asemenea, un spaţiu special va fi amenajat de compania energetică Enel, sponsorul oficial al evenimentului.
Parcul ”Nicolae Romanescu” va găzdui pentru prima dată, miercuri, 6 iunie, un spectacol de operă. „Tosca” va fi prezentată pe trei scene amenajate în Parcul ”Nicolae Romanescu”, cu un decor care încorporează Podul suspendat, dar care va conţine şi proiecţii 3D/videomapping spectaculoase, create special pentru eveniment.
Solişti de înaltă clasă
Evenimentul muzical regizat de Antoniu Zamfir, cu o scenografie creată de Răsvan Drăgănescu, va aduce în Bănie solişti de prim rang la nivel mondial, protagoniştii fiind celebrul tenor Ramón Vargas, soprana Joanna Parisi şi baritonul Alberto Gazale, conducerea muzicală fiindu-i încredinţată maestrului Walter Attanasi. Spectacolul se bucură şi de prezenţa basului rus Stanislav Chernenkov, a soliştilor italieni Federico Buttazzo, Alberto Benini şi a artiştilor craioveni: Ioan Cherata şi Victor Dimieru, alături de Joshua Francesconi Catena (în rolul Păstoraşul). Îşi dau concursul Orchestra şi Corul Operei Române Craiova şi Corul de copii al Liceului de Arte „Marin Sorescu” din Craiova, dirijat de profesor Florian George Zamfir.
Spectacolul este un eveniment cultural organizat de Opera Română Craiova cu sprijinul Primăriei Municipiului Craiova şi al Consiliului Local Craiova, sponsor oficial: Enel.

Mai multe informaţii la www.operacraiova.ro sau www.facebook.com/operacraiova

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ