Ilie Năstase, preşedinte onorific al Eco Sud SA: “Da, putem! Prin implicare şi perseverenţă – o nouă investiţie Eco Sud de 1,5 mil € la Depozitul Ecologic de la Mofleni Craiova”

0

Grupul Eco Sud SA îşi consolidează poziţia de lider naţional în managementul deşeurilor, cu o cotă de piaţă de peste 20%, după finalizarea investiţiei de 1,5 milioane euro pentru modernizarea Depozitului Ecologic Mofleni – Craiova.
Ilie Năstase, preşedintele onorific al Eco Sud SA, a dat asigurări atât craiovenilor, cât şi românilor că implicarea sa în acţiuni de protecţie a mediului, alături de specialişti în domeniul gestiunii deşeurilor, va duce la egalarea avantajului ecologic pe care alte naţiuni îl au în faţa românilor.
“Am avut surprinderea să fiu întrebat, la recentul turneu de tenis de la Madrid, de mai mulţi prieteni şi oficialităţi despre activitatea mea în protecţia mediului din România, despre importanţa investiţiei de la Craiova inaugurată astăzi şi despre posibilitatea de a ne ridica la nivelul de reciclare al deşeurilor din Spania.
Am răspuns: DA, putem! Prin implicare şi perseverenţă. Nu obţii schimbarea doar sperând, schimbarea nu se va întâmpla niciodată dacă ne aşteptăm să vină de la altă persoană. Noi suntem schimbarea pe care o căutăm.
Românii şi craiovenii merită o viaţă la fel de curată ca şi spaniolii şi mă voi implica personal în egalarea avantajului ecologic pe care îl au alte naţiuni în faţa românilor, iar creşterea gradului de selecţie a deşeurilor reprezintă ţinta esenţială a grupului Eco Sud.
Investiţiile în tehnologiile adecvate care să ducă la diminuarea deşeurilor colectate şi transformarea acestora în resursă reprezintă cheia succesului în acest domeniu.
Eco Sud este o companie care a acordat prioritate investiţiilor din domeniul ecologic, iar poziţia de lider pe piaţă este o consecinţă a acestei decizii şi a acestei strategii.
Am găsit, aici, la Craiova, doi oameni gospodari care s-au implicat în curăţenia oraşului şi în managementul deşeurilor şi aceştia sunt domnii Mihail Genoiu, primarul oraşului, şi Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj. Pe lângă aceasta, se vede şi contribuţia pozitivă a aparatului de specialitate şi a consilierilor din primărie, care reuşesc să ducă înainte acţiunea de management integrat al deşeurilor produse în această zonă şi asigurarea sănătăţii şi confortului locuitorilor.
De asemenea, pe linia specialiştilor de mediu care ştiu să îmbine prevederile legale cu activitatea efectivă zilnică de colectare, tratare şi reciclare a deşeurilor, am avut plăcerea să constat existenţa unui suflu nou pozitiv şi profesionist la Agenţia de Protecţie a Mediului Dolj, la Garda de Mediu Dolj şi la Administraţia de Ape.
Toate aceste acţiuni sinergice duc la protecţia sănătăţii şi creşterea calităţii vieţii cetăţenilor din zona Craiova şi Dolj.
Haideţi să gândim liber, să acţionăm cu conştiinţă, cu încredere în noi şi în propriile forţe şi ne vom putea descoperi cu adevărat întregul potenţial. Aceasta este atitudinea grupului Eco Sud, atitudinea de lider în gestionarea şi tratarea deşeurilor în România.
Geomembrana, geotextilul, tuburile de drenaj, geocompozitul de la celula ecologică inaugurată la Craiova reprezintă elemente inovative, tehnici noi şi de siguranţă în exploatarea deşeurilor, dar, dincolo de toate acestea, ingredientul de bază în acest succes este echipa noastră, echipa Eco Sud, care atunci când intră pe teren îşi face treaba bine, munceşte mult, face mutarea perfectă, câştigă şi merge mai departe”.

Ilie Năstase
ilie.nastase@ecosud.ro

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ