Vâlcea: Privatizarea Oltchim a fost decalată până în octombrie

Virgiliu Băncilă, preşedintele Consiliului de Administraţie al Chimcomplex SA, societate declarată câştigătoare a licitaţiei pentru cumpărarea celor mai importante active ale Combinatului Oltchim, a declarat că finalizarea tranzacţiei va putea fi realizată cel târziu pe 17 octombrie 2018. Iniţial, Băncilă estimase luna iunie pentru încheierea privatizării.

0

Motivele decalării termenului
Într-un interviu acordat publicaţiei Capital, Virgiliu Băncilă vorbeşte despre motivele decalării termenului de încheiere a achiziţiei: „Noi ne dorim ca acest lucru să se întâmple cât mai repede, însă au apărut câteva probleme. Astfel. OMV a intentat o acţiune în justiţie, contestând procedura de aprobare a contractului. La primul termen constestația a fost respinsă de instanţă; OMV a făcut recurs şi încă nu cunoaştem rezultatul, termenul de judecată fiind pe 3 mai 2018. Până la finalizarea acestei contestaţii, termenul de închidere a tranzacţiei s-a decalat pe 17 octombrie 2018. Pe de altă parte, au apărut anumite probleme şi pe linie de concurenţă, fiind necesar ca notificarea să fie făcută şi în alte ţări unde Chimcomplex şi Oltchim exportă produse. Şi această procedură este de lungă durată. Din aceste considerente, nu putem preciza cu exactitate data închiderii tranzacţiei”, a declarat Băncilă pentru publicaţia citată.

Piperea: „Profit net de 10 milioane de euro în primul trimestru”
Avocatul Gheorghe Piperea, administratorul judiciar al companiei din Râmnicu Vâlcea, anunţă pe pagina sa de socializare că Oltchim a realizat în primul trimestru al acesui an un profit semnificativ şi dă asigurări că aceste rezultate se vor consolida: „În primul trimestru al anului 2018 avem un profit net de 10 milioane de euro. Toate datoriile curente, precum şi despăgubirile pentru concedierile colective din 2013 şi 2015, sunt achitate la zi. Cu producţia contractată 100% pe următorii doi ani, putem fi siguri că rezultatele recente se vor consolida. Datoriile istorice, înscrise în programul de plăţi din planul de reorganizare, vor fi regularizate la perfectarea vânzării impuse de CE”, susţine Gheorghe Piperea.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ