După memorabilele spectacole în aer liber, „Carmina Burana” (2014) și „Carmen – Rock Version” (2016), Opera Română Craiova oferă publicului și în acest an, în cadrul Zilelor Municipiului Craiova, un eveniment de excepție: „Tosca” de Giacomo Puccini, miercuri, 6 iunie 2018, de la ora 21.00, în Parcul Nicolae Romanescu.

Soliști de înaltă clasă
Evenimentul muzical va aduce în Bănie soliști de prim rang în arta lirică la nivel mondial, protagoniștii fiind celebrul tenor Ramón Vargas (Mario Cavaradossi), soprana Joanna Parisi (Floria Tosca) și baritonul Alberto Gazale (Baronul Scarpia), conducerea muzicală fiindu-i încredințată maestrului Walter Attanasi. Spectacolul se bucură și de prezența basului rus Stanislav Chernenkov (Cesare Angelotti), a baritonului italian Alberto Benini (Sciaronne) și a artiștilor craioveni: Ioan Cherata (Sagrestano), Florin Ormenișan (Spoletta) și Victor Dimieru (Temnicerul), alături de Orchestra și Corul Operei Române Craiova.

Sub semnul spectaculosului
Spectacolul regizat de Antoniu Zamfir, managerul Operei Române Craiova, cu o scenografie semnată de Răsvan Drăgănescu, va oferi iubitorilor muzicii prilejul de a asculta o capodoperă interpretată de nume de rezonanță ale artei lirice internaționale, dar va fi și o reprezentație concepută sub semnul spectaculosului.
Opera „Tosca” va fi prezentată pe trei scene amenajate în Parcul Nicolae Romanescu, cu un decor care încorporează Podul suspendat, dar care va conține și proiecții 3D/videomapping create special pentru eveniment.
Cunoscut drept cea mai mare zonă verde urbană din România, Parcul Nicolae Romanescu din Craiova este pentru prima dată gazda unui spectacol de operă. La evenimentul în aer liber de o amploare fără precedent sunt așteptați mii de oameni, publicul având la dispoziție și o zonă VIP cu aproximativ 400 de scaune, dar și locuri speciale în bărci.

Opera din Bănie încheie astfel în forță stagiunea 2017-2018, o stagiune care a început prin ediția jubiliară a Festivalului Internațional „Elena Teodorini”, cu un eveniment cultural extraordinar organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Craiova și al Consiliului Local Craiova.

Mai multe informații la www.operacraiova.ro sau www.facebook.com/operacraiova

Rezervările pot fi făcute la numărul de telefon 0351.442.471, la adresa de e-mail agentiadebilete@operacraiova.ro sau pe pagina www.operacraiova.ro.

Parteneri:
Agerpres, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, Cuvântul Libertății, Oltenia 3TV, Lupa, TVR Craiova, Gazeta de Sud, Radio Sud, Craiova.ro, Jurnalul Olteniei, Micapi, Radio Horion, Tele U, GTV, Indiscret în Oltenia, Republica TV, Oltenașul, Oltenia24.ro, Ramada Plaza, Universitatea din Craiova, Mercur Center, Electroputere Parc Mall, Akademos Alpinism Acrobatic, RAT Craiova, Monumente Oltenia, Festivaluri Românești.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ