Proiectele ABA Olt, prezentate la Forumul Regional al Apei Dunăre-Europa de Est

0

„În perioada 14-16 mai 2018, se desfăşoară la Bucureşti-Palatul Parlamentului cea de-a XX-a Ediţie a Forumului Regional al Apei Dunăre-Europa de Est”, a anunţat ABA Olt, printr-un comunicat de presă.

Lucrări de investiţii

„Ca în fiecare an, Administraţia Bazinală de Apă Olt, în calitate de membru al Comitetului Teritorial Olt-Jiu, a participat în cadrul expoziţiei, alături de directorul ec. Ştefan Prală, pentru a face cunoscute atât operatorilor de apă cât şi publicului interesat, cele mai importante proiecte de investiţii derulate în cadrul ABA şi informaţii concrete din domeniul gospodăririi apelor.
Au fost prezentate următoarele lucrări de investiţii derulate prin programe europene în Bazinul Hidrografic Olt:
-,,Planul pentru prevenirea, protecţia şi diminuarea efectelor inundaţiilor în bazinul hidrografic Olt”;
-,,Regularizara pârâului Casin pe sectorul Târgul Secuiesc-Valea Seacă, jud. Covasna”;
-,,Regularizarea pârâului Ghelinţa în localitatea Ghelinţa, jud. Covasna”;
-,,WATMAN – Sistemul Informatic pentru Managementul Integrat al Apelor – etapa I”.
Pe lângă investiţiile realizate prin programe europene, au fost prezentate şi unele lucrări, realizate sau în curs de realizare, în regie proprie:
-,,Refacerea albiei minore a pârâului Olăneşti, în intravilanul comunei Vlădeşti, pe un tronson de 225 ml curs de apă”;
-,,Regularizarea pârâului Bistriţa pe sectorul Costeşti-Băbeni – jud. Vâlcea”.
Domnul Director al ABA Olt, ec. Ştefan Prală, a participat la festivitatea de deschidere a Forumului, festivitate la care au fost prezenţi domnul Felix Stroe, preşedinte al Asociaţiei Române a Apei (ARA), ministrul fondurilor europene, doamna Rovana Plumb, secretarul de stat al Ministerului Dezvoltării Regionale, doamna Sirma Caraman şi ambasadorul statului Israel, domnul Tamar Samash.
În cadrul Expo Apa, cel mai important eveniment din sectorul apei, delegaţia ABA Olt a participat la un complex de manifestări adresate tuturor specialiştilor din domeniul apei interesaţi de îmbunătăţirea performanţelor tehnice şi manageriale ale sectorului”, a mai precizat ABA Olt.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ