Proiecte care aşteaptă finanţare la Budeşti-Vâlcea

Ion Vlădulescu, primarul comunei Budeşti, a declarat că administraţia locală aşteaptă evaluarea şi finanţarea mai multor proiecte ce urmează să fie dezvoltate atât din fonduri ale Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), cât şi din cele ale Ministerului Dezvoltării.

0

A doua ieşire din localitate, o arteră de 3,5 kilometri
„A fost depusă la AFIR Craiova documentaţia pentru un drum care trece prin satul Barza, prin zona industrială, şi iese aproape de bulevardul Dem Rădulescu din Râmnicu Vâlcea. Lungimea drumului este de 3,5 kilometri. Proiectul a fost evaluat, este eligibil şi aşteaptă finanţare. Va fi o arteră extrem de benefică pentru cetăţenii localităţii noastre, dar şi pentru cei care lucrează în parcul industrial din Budeşti. Se va crea încă o ieşire din localitate, faţă de cea pe care o avem în prezent”.

Trei proiecte prin Ministerul Dezvoltării
„De asemenea, avem în evaluare, prin Ministerul Dezvoltării, un proiect pentru o grădiniţă nouă, în satul Budeşti, în incinta şcolii generale, un pod peste pârâul Sâimnic, în punctul Androneşti, precum şi continuarea lucrărilor la reţeaua de canalizare în satele Linia şi Racoviţa. Acestea sunt trei investiţii care sunt aprobate de Ministerul Dezvoltării. Se aşteaptă încheierea evaluării, sperăm să fie semnate contractele şi să primim şi pentru acestea finanţare”, a mai spus primarul Vlădulescu.
Prioritatea administraţiei din Budeşti rămâne alimentarea cu gaze a localităţii, tergiversată de incapacitatea Ministerului Energiei de a organiza o licitaţie.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ