Amendament pentru pensionarea mai devreme a locuitorilor zonei Berbeşti-Alunu
Vâlcea: Deputatul Daniela Oteşanu, anunţ important

0

„Împreună cu colegii mei, parlamentarii PSD Vâlcea, am depus un nou amendament la Legea 263/2010 prin care solicităm ca reducerea cu 2 ani a vârstei standard de pensionare să poată fi aplicată şi pentru cei din zona minieră Alunu-Berbeşti, zonă afectată de poluare. Suntem încrezători că vom putea trece acest amendament, în sprijinul celor care muncesc şi trăiesc în această zonă”, a anunţat deputatul PSD de Vâlcea, Daniela Oteşanu, pe pagina sa de facebook.

Reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani
Amendamentul a fost depus în data de 4 aprilie a.c., la Comisia pentru muncă şi protecţie socială a Camerei Deputaţilor. ”Persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă din cauza extracţiei, preparării şi arderii cărbunelui, a extracţiei şi prelucrării minereurilor feroase şi neferoase cu conţinut de emisii de gaze cu efect de seră, cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, hidrogen sulfurat, crom trivalent, crom hexavalent, a pulberilor metalice şi/sau de cocs metalurgic precum şi a emisiilor de amoniac şi derivate, respectiv localităţile: Alunu şi Berbeşti din judeţul Vâlcea, Baia Mare, Copşa Mică, Zlatna, Târgu Mureş, Drobeta – Turnu Severin, Târnăveni, Slatina, Turnu Măgurele, Râmnicu Vâlcea, Patroşani, Vulcan, Lupeni, Petrila, Aninoasa, Uricani, Hunedoara, Călan, Bacău, Oneşti Suceava şi Brăila, pe o rază de 8 kilometri în jurul acestor localităţi, beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizarea prevăzută la alin. 4”, se precizează în amendamentul propus.
În luna mai 2017, şi Râmnicu Vâlcea a fost inclus în categoria oraşelor ai căror locuitori beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare. Legea este valabilă şi pentru cei care domiciliază pe o rază de 8 km în jurul municipiului

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ