Deputatul Cocoș: „Indicatori de performanță şi evaluare anuală în administrația publică locală“

Într-o declarație politică din plenul Camerei Deputaților, Vasile Cocoș, deputat PSD de Vâlcea, a vorbit despre cele cinci convenții naționale, precum și despre cele 100 de măsuri pentru România în anul Centenarului, adoptate de partidul de guvernământ:

0

Dragi colegi,
Declaraţia mea politică se intitulează Proiectul pentru România, lansat la Congresul extraordinar al PSD din 10 martie 2018, în anul Centenarului României.
La Congresul Extraordinar al PSD, din 10 martie 2018, de la Bucureşti, s-a votat pentru continuarea reformelor de echipa condusă de liderul naţional al PSD, Liviu Dragnea.
În cadrul congresului, la propunerea preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, cei prezenţi au votat, în unanimitate, pentru începerea dezbaterilor pentru cinci convenţii naţionale: Convenţia naţională pentru adoptarea monedei euro până în anul 2024; Convenţia naţională pentru preşedinţia Consiliului U.E.; Convenţia naţională pentru cultură; Convenţia naţională pentru egalitatea de gen „România paritară” şi Convenţia naţională România 2040.
La începerea dezbaterilor, pentru cele cinci convenţii naţionale, vor fi invitaţi să participe Preşedinţia României, Banca Naţională a României, Academia Română, partidele politice, mediul universitar, sindicatele, patronatele şi societatea civilă.
În cadrul congresului, la propunerea premierului Viorica Dăncilă, cei prezenţi au votat, în unanimitate, cele 100 de măsuri pentru România în anul Centenarului.
Printre principalele măsuri aş vrea să menţionez câteva care vizează Programul de guvernare al Alianţei PSD-ALDE:

Asigurarea salariului minim diferenţiat pe categorii de studii
Înfiinţarea tribunalelor de achiziţii publice după modelul german cu termene reduse de rezolvare a contestaţiilor şi termenul de atribuire;
Adoptarea Legii finanţelor publice locale;
Adoptarea Legii turismului;
Modificarea unor legi, cum ar fi: Legea redevenţelor, Legea minelor, Legea lobby-ului şi Legea violenţei domestice;
Intrarea în vigoare a noilor Legi ale justiţiei;
Intrarea în vigoare a Codului administrativ;
Înfiinţarea unui departament de achiziţii centralizate, implementarea noului sistem de achiziţii publice;
Introducerea unui formular unic, a facturii electronice;
Înfiinţarea filtrului 2 în vamă;
Introducerea indicatorilor de performanţă în administraţia locală şi evaluarea anuală;
Adoptarea unei noi Legi a adopţiilor;
Modificarea Codului muncii;
Asigurarea salariului minim diferenţiat pe categorii de studii şi corelarea zilelor libere cu cele la nivel european şi alte foarte multe măsuri.
Personal, şi eu am votat cu toată încrederea, deoarece apreciez că priorităţile politice, economice şi sociale, anunţate pentru perioada următoare de Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă, în Congresul extraordinar al PSD, sunt îndrăzneţe şi necesare pentru viitorul României”, a arătat deputatul social-democrat în această declarație politică.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ