HCM Râmnicu Vâlcea, în cupele europene

0

Vâlcea se întoarce în handbalul european, performanţă după cinci ani de la dispariţia legendarei Oltchim. Echipa feminină de handbal HCM Râmnicu Vâlcea şi-a asigurat locul în următorul sezon în cupele europene, după ce a bătut cu 29-23 Dunărea Brăila în semifinalele Cupei României. HCM avut o prestaţie bună în finala cu CSM Bucureşti, campioana en titre, în faţa căreia a pierdut la o diferenţă de 7 goluri (22-29).

Medalie de argint în Cupa României
Echipa din Râmnicu Vâlcea, care a fost înfiinţată în anul 2013, a intrat astfel în posesia medaliei de argint după finala Cupei României, aceasta fiind cea dintâi performanţă notabilă a fetelor antrenate de Gheorghe Sbora. „Prima medalie din istoria clubului HCM a venit azi (n.r.1 aprilie), la Ploieşti: argint în CUPA ROMÂNIEI! Handbalul vâlcean revine astfel acolo unde îi este locul, în CUPELE EUROPENE!”
LOT HCM: Marina Razum, Petra Blazek, Diana Ciucă (portari);
Marta Lopez, Alexandra Badea, Cristina Florica, Carmina Manea, Ana Maria Tănasie (extreme); Raluca Băcăoanu, Sara Vukcevic (pivoţi); Irina Glibko, Andreea Adespii, Ines Khouildi, Natasa Krnic, Alicia Fernandez, Maria Gavrilă, Natallia Vasileuskaya (linia de nouă metri) . ANTRENORI: Gheorghe Sbora (principal), Mia Rădoi, Ildiko Barbu.
”Felicitari, HCM Râmnicu Vâlcea pentru dăruire, seriozitate şi performanţă! Suntem mândri de echipa noastră!”, au notat reprezentanţii HCM pe pagina de facebook a clubului.

„Este momentul nostru”
Extrema stângă, Cristina Florica, a declarat pentru Gazeta Sporturilor că este momentul HCM-ului, care şi-a asigurat în premieră un loc în ediţia următoare a Cupei EHF. „Este o senzaţie plăcută când ai medalia la gât. Îmi pare rău că nu am făcut un meci mai bun, să le punem mai multe probleme celor de la CSM Bucureşti. Ne-am dorit, dar atât s-a putut. Vâlcea se întoarce în Europa, e momentul nostru, avem de ce sa ne bucurăm! Sper să creştem de la an la an”.

Pe 19 aprilie, meci cu CSM Bucureşti în cadrul Ligii Florilor
HCM Râmnicu Vâlcea va întâlni pe 19 aprilie, CSM Bucureşti, într-un meci de top ce se va desfăşura la Sala Sporturilor din Râmnicu Vâlcea, în cadrul Ligii naţionale. „Vă informăm că partida din etapa 21 a Ligii Florilor, HCM RM.VALCEA – CSM BUCUREŞTI, care trebuia să se dispute iniţial pe data de 4 aprilie, a fost amânată pentru joi, 19 aprilie”, a anunţat HCM pe pagina se socializare.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ