DNA: Vâlcean trimis în judecată pentru mituirea unui poliţist

Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Vâlcea anunţă că la data de 30.03.2018, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus trimiterea în judecată sub control judiciar a unui bărbat în vârstă de 39 ani, din judeţul Vâlcea, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită.

0

700 lire sterline pentru recupererea permisului auto
„La data de 02.03.2018 a fost înregistrat la DGA – SJA Vâlcea denunţul unui agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vâlcea, din care reieşea faptul că, la aceeaşi dată, inculpatul i-a oferit o sumă de bani pentru a soluţiona favorabil un dosar în care acesta era cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice, sub influenţa băuturilor alcoolice, şi astfel să-şi redobândească dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
Denunţul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea spre competentă soluţionare, iar poliţiştii din cadrul DGA – SJA Vâlcea au efectuat în continuare cercetări în conformitate cu ordonanţele de delegare emise de procuror.
În fapt, la data de 02.03.2018, suspectul i-a oferit agentului de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vâlcea suma de 700 lire sterline pentru a-l sprijini să-şi recupereze permisul de conducere reţinut în urma săvârşirii infracţiunii menţionate mai sus.
Poliţistul a refuzat categoric oferta acestuia şi a formulat denunţ la DGA- SJA Vâlcea, iar în continuare poliţiştii au desfăşurat activităţi procedurale pentru administrarea probatoriului, în conformitate cu ordonanţele de delegare emise de procuror.
În data de 16 martie a.c., suspectul a fost prins în flagrant în timp ce îi oferea agentului de poliţie suma de 500 lire sterline cu scopul menţionat anterior.
În urma constatării faptei, bărbatul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea pentru cercetări, iar în baza probelor administrate, procurorul de caz a dispus reţinerea acestuia pentru o perioadă de 24 ore pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.
Ofiţerii DGA – SJA Vâlcea au beneficiat de sprijinul lucrătorilor din cadrul Direcţiei operaţiuni speciale – Brigada Operaţiuni Speciale Piteşti”, potrivit SJA Vâlcea al DNA.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ