30 de copii vor putea explora ariile protejate de pe malul Dunării pe două roţi
Biciclete pentru „micii ecologişti“ din Bistreţ

Graţie unui proiect derulat de Centrul Judeţean pentru Protecţia Naturii, Turism şi Dezvoltare Rurală Durabilă, instituţie aflată în subordinea CJ Dolj, 30 de copii din comuna Bistreţ au primit câte o bicicletă nouă. Cadoul pe două roţi va fi folosit de micii „ecologişti voluntari“ pentru a explora flora şi fauna din ariile naturale incluse în Coridorul Jiului.

0

Proiectul, intitulat „Bicicleta Verde Junior“, a fost finanţat de CEZ România cu 5.000 de euro, prin concursul de proiecte „Generatorii de bine“. La festivitatea de premiere a copiilor care au luat parte la programul de informare şi educaţie ecologică a participat şi preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, care le-a înmânat acestora diplome şi ecusoane cu titulatura de „mic ecologist voluntar“. „Am venit cu mare plăcere la Bistreţ, pentru că am dorit să fim împreună cu autorităţile locale, dar şi cu cei care au contribuit din plin la reuşita unei iniţiative absolut speciale. Vorbim despre o acţiune la finalul căreia 30 de copii din această comună vor beneficia de câte o bicicletă în cadrul unui proiect prin care se urmăreşte să fie parcurse mai multe etape de informare, conştientizare şi educaţie ecologică. Demersul este derulat de CJPNTDRD Dolj, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean, în parteneriat cu CEZ România, companie care a finanţat proiectul.
Trebuie evidenţiat faptul că acest centru gestionează siturile Natura 2000 şi ariile naturale incluse în Coridorul Jiului, o zonă care măsoară peste 70.000 de hectare. Este o bogăţie naturală care înseamnă foarte mult pentru judeţul nostru şi care trebuie protejată, pentru că este important să trăim într-un mediu sănătos.
Acţiunea de astăzi contribuie la atingerea acestui obiectiv, pentru că fiecare copil din Bistreţ înscris în proiect devine un voluntar câştigat pentru cauza noastră. Ei vor învăţa cum să protejeze mediul, respectiv flora şi fauna din acest areal bogat, şi vor putea să transmită mai departe informaţiile dobândite.
Mă bucur că această iniţiativă a primit întreaga susţinere din partea CEZ România, o companie care s-a implicat constant în derularea unor acţiuni în beneficiul comunităţilor şi cu care Consiliul Judeţean Dolj a dezvoltat, în ultimii ani, o foarte bună relaţie de colaborare“, a declarat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

La evenimentul organizat la Căminul Cultural din comuna Bistreţ au mai participat primarul localităţii, Cristiana Antonie, administratorul public al judeţului Dolj, Cosmin Durle, directorul CJPNTDRD Dolj, Emilia Florea, şi preşedintele Directoratului Distribuţie Oltenia, din cadrul CEZ România, Ion Dobrescu.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ