Primăria Râmnicu Vâlcea a adoptat declaraţia de unire cu Republica Moldova

Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea din judeţul Vâlcea a adoptat marţi, 27 martie, o declaraţie de Reunire a României cu Republica Moldova. Evenimentul a avut loc în cadrul şedinţei solemne a Consiliului Local Râmnicu Vâlcea, convocată cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

2

„Consiliul Local şi Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea:
1. Îşi exprimă solidariatatea deplină cu toate Consiliile Locale, Raionale şi Judeţene din Republica Moldova şi România şi toate celelalte entităţi care şi-au afirmat deschis declaraşiile de reîntregire naţională ;
2. Îndeamnă toatre unităţile administrative- teritoriale din Republica Moldova şi România să urmeye cu încredere şi curaj acest exemplu de demnitate naţională ;
3. Condamnă pactul Rribbetrop-Molotov, încheiat între Ununrea Sovietică şi Germania nazistă la 23 august 1939, pact care a dus la anexarea Basarabiei de care URSS, la arestări şi execuţii publice, la deportări în masă, la înfometare şi desnaţionalizare.
4. Solicită Parlamentelor Republicii Moldova şi României să emită e declaraţie comună privind REÎNTREGIREA ŢĂRII ŞI A NEAMULUI ROMÂNESC, după care să colaboreze şi să aprobe în regim de urgenşă un pachet de legi pentrru REUNIREA BASARABIEI CU ROMÂNIA « , se arată în conţinutul declaraţiei căreia i-a dat citire Mircia Gutău, Mircia Gutău.
La întrunirea solemnă au mai participat ÎPS Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, prefectul Florian Marin, Florin Epure, directorul Direcției Județeane de Cultură Vâlcea, oameni de litere, elevi, jurnalişti. Toţi cei prezenţi au semnat această Declaraţie de Reunire, care se încheie cu năzuinţa unei Românii fără graniţe între fraţi: «Ne exprimăm dorinţa de a sărbători împreună Centenarul Unirii fără ca pământul românesc să abă granţa la Prut“.

Facebook Comments

2 COMENTARII

  1. Ei, și? Ce valoare are? La cât suntem de vai mama noastră, asta ne-ar mai lipsi – să ne atârnăm încă o piatră de moară de gât, pe lângă cele pe care ni le-a atârnat PSDragnea! RFG-ul a avut ani de zile probleme economice după unirea cu RDG-ul, iar România de azi nu este nici pe departe ce era RFG-ul atunci. Iar marinarul beat face el unirea cu… Dodon și Plahotniuc. Latră ca un câine la lună, dobitocul!

LĂSAȚI UN MESAJ