Vâlcea: Primarul aflat în greva foamei a protestat joi la Prefectură și la CJ Vâlcea

Primarul comunei vâlcene Mateeşti, Ion Valerian Alexie(PNL), care miercuri, 21 martie, a intrat în greva foamei din cauza nevotării bugetului de către consilierii locali, a continuat, joi, protestul, în fața Prefecturii Vâlcea și Consiliului Județean Vâlcea.

0

„Voi continua greva foamei până când lucrurile se vor așeza”
Primarul a recurs la acest gest după ce după ce, la ultimele cinci şedinţe, consilierii PSD fie nu au votat proiectul bugetului, fie au absentat. După discuțiile cu prefectul Florian Marin și cu președintele C.J.Vâlcea, Constantin Rădulescu(n.r lider al Organizației județene a PSD), primarul a declarat că va continua protestul. ” Am avut o discuție cu domnul prefect si domnul președinte Rădulescu, dialogul a fost deschis, însă nu s-a ajuns la niciun rezultat. Renunț la greva foamei atunci când voi avea informția că lucrurile se vor așeza. Nu cred că situația se va detensiona în curând”, a declarat primarul Alexie.
Potrivit acestuia, din cauza nevotării bugetului, angajații Primăriei Mateești nu și-au primit salarile de aproape două luni, pe 25 martie, Primăria va rămâne fără curent electric, iar un proiect GAL pentru localitate este la un pas de a pierde finanțarea. În replică, aleșii locai ai PSD spun că primarul nu a inițiat dezbateri pentru proiectele de buget și convoacă ședințele de consiliu la ore nepotrivite.

Prefectul spune ca nu se poate amesteca într-un conflict politic
Prefectul Florian Marin a declarat că nu are atribuțiile legale care să îi permită să intervină în acest conflict, ”întucît votarea bugetului este o chestiune de ordin politic”, dar că speră ca, prin dialog, consilierii să ajungă la consens. Prefectul a mai anunțat că primarul aflat în greva foamei este monitorizat medical.
Mateești este singura comună din România al cărei buget nu a fost încă votat.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ