Primăria Craiova a atribuit contractul de proiectare pentru arena destinată atleţilor
Stadionul de atletism şi-a găsit proiectant

Procedura de achiziţie publică, demarată în toamna anului trecut, a fost finalizată pe 20 martie. Firma bucureşteană care şi-a adjudecat licitaţia, client mai vechi al primăriei, va asigura şi asistenţa tehnică de specialitate pe perioada realizării investiţiei, contractul fiind prevăzut a fi în vigoare pentru o perioadă de 52 de luni. Pentru execuţie, municipalitatea craioveană nu a a găsit însă încă un constructor, licitaţia organizată în acest sens anul trecut fiind anulată.

0

«Pentru obiectivul de investiţii „Stadion de atletism cu capacitate de peste 5000 locuri” se vor achiziţiona servicii de proiectare tehnică şi asistenţă tehnică din partea proiectantului, conform cerinţelor caietului de sarcini nr.169908/27.11.2017», se arată în anunţul de atribuire postat în SEAP de reprezentanţii Primăriei Craiova. Procedura de achiziţie publică a fost demarată de municipalitate în toamna anului trecut şi a fost finalizată pe 20 martie, când a fost anunţat câştigătorul.

La stadioane noi… tot noi
Este vorba despre firma bucureşteană K-BOX CONSTRUCTION DESIGN, care şi-a adjudecat contractul cu un preţ de 340.700 lei. A fost vorba despre singurul ofertant înscris în cursă. Întâmplarea face ca firma de proiectare să fie la a doua incursiune pe stadionul de atletism. Asta după ce, în urmă cu patru ani, îşi adjudecase în asociere cu AB Tehnica realizarea arenei craiovene, în varianta iniţială licitată de edili, cu costuri mai mici şi la standarde mai scăzute din perspectiva federaţiei internaţionale de atletism. Contractul cu pricina a fost în cele din urmă reziliat, Primăria Craiova constatând gradul de execuţie mult sub aşteptări. Edilii au optat apoi pentru refacerea întregului proiect, de data asceasta la standarde mai înalte, care să permită desfăşurarea de competiţii de rang internaţional. Obiectivul în această nouă variantă a fost licitat de municipalitate în vara lui 2017, la o valoare estimată de peste 15 milioane de lei, cu proiectarea şi execuţia pachet, licitaţia fiind însă anulată din lipsă de ofertanţi. Ulterior, primăria a scos la licitaţie doar proiectarea, reuşind să finalizeze procedura.

Stadionul, scumpit şi ridicat în categorie
Proiectul stadionului de atletism, gândit iniţial ca refugiu pentru echipa de fotbal a oraşului în perioada dintre demolarea vechiului stadion ”Oblemenco” şi realizarea celui nou (inaugurat toamna trecută – n.r.), are deja patru ani vechime. În noua versiune, noua arenă ar trebui să facă saltul calitativ de la categoria V IAAF la categoria a III-a, reconfigurarea urmând a se face cu folosirea pe cât posibil a structurii realizate deja. Potrivit documentaţiei prezentate anul trecut aleşilor locali, la aprobarea noii valori a investiţiei – crescută de la 6 la 15 milioane de lei, pentru ridicarea standardului IAAF la categoria a III-a sunt necesare o serie de modificări ale proiectului iniţial autorizat, de construcţie a unor noi spaţii, de regândire funcţională a spaţiilor interioare, de suplimentare a unor instalaţii sportive aflate pe terenul de competiţie, de configurare a unei zone de încălzire (warm-up) adiacente terenului de competiţie, precum şi adăugarea unor instalaţii tehnice. «Încadrarea lucrărilor de intervenţii este realizată în conformitate cu: ”Standardul IAAF (INTERNATIONAL ASSOCIATION OF ATHLETICS FEDERATION), categoria III, şi presupune următoarele categorii de lucrări: – construcţii spaţii noi/ extinderea în plan orizontal a parterului din zona de gradene (pentru corpul A şi D); – lucrări asupra structurii existente (corpuri A, B, C, D); – lucrări de închidere a anvelopantei; – lucrări de compartimentare şi funcţionalizare interioară; – lucrări de amenajare, echipare şi dotare a terenului de competiţie; – lucrări de amenajare, echipare şi dotare a zonei de încălzire (warm-up); – lucrări secundare (împrejmuire, alei acces pietonal, nocturne)», se arată în documentaţia aprobată de consilierii locali craioveni.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ