ALDE Dolj merge mai departe

0

Conferinţa de Alegeri a ALDE Dolj, organizată la sfârşitul săptămânii trecute, a fost fără indoială un eveniment de succes.
Prin participarea celor aproape 800 de delegaţi din toate localităţile judeţului, prin prezenţa numeroasă a colegilor din conducerea naţională a partidului, prin mesajul puternic de susţinere a liderului Călin Popescu Tăriceanu, dar şi prin temele şi mesajele abordate, ALDE Dolj a dovedit că face tranziţia către o organizaţie matură din punct de vedere politic şi organizatoric. O organizaţie democratică, în care alegerile interne au loc prin vot secret, iar funcţiile în structurile de conducere se ocupă în ordinea numărului de voturi obţinute.
În mod evident, şi acest eveniment explică, în bună parte, ascensiunea noastră în încrederea publică şi în intenţia de vot a doljenilor, consolidată – conform unor cercetări sociologice diverse – într-un scor cu două cifre.
Greul pentru noi, cei din ALDE Dolj, însă, abia începe. Este foarte important să fim din ce în ce mai conştienţi de acest lucru.
Pe de-o parte, opinia publică doljeană, percepându-ne ca o alternativă politică, ne va urmări cu şi mai multă atenţie. Oamenii vor dori să vadă din partea noastră proiecte solide pentru dezvoltarea judeţului, a Craiovei, soluţii care pot fi puse în practică şi care să schimbe lucrurile în bine. Nu doar critici la ceea ce nu funcţionează aşa cum ar trebui, ci măsuri concrete, cu cap şi coadă, valide, posibil de înfăptuit.
Pe de altă parte, competitorii politici vor fi mult mai preocupaţi să ne contracareze, să ne delegitimeze pentru a încerca să oprească ascensiunea noastră. Cu siguranţă, PNL Dolj este cel mai îngrijorat la acest moment de evoluţia noastră. Suntem un risc major pentru ei şi nu ne îndoim că vor gândi strategii care să ne împiedice să devenim principala forţă liberală din judeţ.
Treaba noastră nu este şi nu trebuie să fie o competiţie surdă cu un PNL care şi la Dolj pare a fi în degringoladă.
Competiţia pe care trebuie să o ducem este aceea cu noi înşine. Să fim mai racordaţi la realitatea fiecărei localităţi din judeţ, să imaginăm proiecte coerente, să selectăm în baza unor criterii riguroase şi transparente echipe de candidaţi pentru alegerile locale, candidaţi pe care să-i pregătim aşa cum se cuvine.
Cel mai important va fi însă modul în care vom înţelege să dialogăm şi să ne sfătuim cu oamenii din oraşele şi comunele Doljului. De obicei, politicienii vin în campanii să stea de vorbă cu cetăţenii, le fac capul mare şi apoi patru ani cam uită de ei. Am stabilit în cadrul Conferinţei că noi putem să facem altfel. Soluţiile pentru viaţa oamenilor apar peste tot în lume în primul rând prin dialogul cu oamenii. Asta vrem şi trebuie să facem şi noi. Altfel, succesul de care ne bucurăm acum riscă să fie în 2020 o dulce iluzie ce se va sparge de zidul realităţii.
ALDE Dolj merge mai departe! Important este cum mergem!

Deputatul Ion Cupă – președintele ALDE Dolj

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ