Olăneşti – podul peste pârâul Mosoroasa a intrat în reabilitare

Consiliul Judeţean Vâlcea modernizează singura cale de acces către Schitul Bradu şi spre patru localităţi ale staţiunii Olăneşti: Tisa, Gurguiata, Pietriş şi Comanca, a anunţat această instituţie. CJ Vâlcea a mai precizat că lucrarea va fi gata în circa 12 luni.

0

14 miliarde lei vechi din bugetul CJ Vâlcea
„Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, a fost prezent pe 13 martie a.c. la startul lucrărilor de punere în siguranţă a podului care traversează pârâul Mosoroasa, în zona km 1+950 a DJ 656, în oraşul Olăneşti.
În acest obiectiv vor fi investite aproape 14 miliarde lei vechi, fonduri provenite din bugetul judeţului Vâlcea, care vor acoperi costurile lucrărilor de reparaţii, reabilitare şi consolidare ce urmează a fi realizate, atât la suprastructura şi infrastructura podului, cât şi la racordarea cu terasamentele.
La finalizarea lucrărilor, preconizată a se realiza la 12 luni de la demararea lor, podul va avea o parte carosabilă cu lăţimea de 7 metri, care va asigura circulaţia pe două fire, trotuare cu lăţimea de 1,20 metri şi parapeţi de siguranţă.
De asemenea, se vor realiza lucrări de degajare a albiei de vegetaţie, de reprofilare a ei, în zona podului, precum şi de protecţie a fundaţiei pilei P2.
Fluenţa circulaţiei în zona în care vor fi efectuate lucrări va fi asigurată prin semaforizare”, a anunţat CJ Vâlcea într-un comunicat de presă.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ