Investiţii în învăţământ şi cultură la Vaideeni-Vâlcea

Primarul comunei Vaideeni, Achim Daniel Băluţă, a anunţat că în acest an vor fi reabilitate patru şcoli din localitate. De asemenea, va mai fi construită o grădiniţă. Nu în ultimul rând, va fi modernizat Căminul Cultural din centrul comunei, iar lucrările de construcţie a Căminului Cultural din Izvoru Rece vor fi încheiate.

0

Potrivit primarului Băluţă, şcoala veche a Vaideeniului va fi modernizată prin finanţare europeană, pentru care administraţia locală se pregăteşte de licitaţie. Prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL2), va fi reabilitată şi extinsă Şcoala cu clasele I-IV Atârnaţi (600.000 lei), se va face reabilitarea şi modernizarea Şcolii cu clasele I-VIII din satul Izvorul Rece (800.000 lei), precum şi reabilitarea Şcolii din satul Mariţa (900.000 lei). Primarul Băluţă spune că şi pentru preşcolari va fi construită o grădiniţă în satul Atârnaţi.
Edilul a mai declarat că va fi semnat un contract pentru modernizarea şi extinderea Căminului Cultural din Vaideeni, iar în acest an vor fi încheiate şi lucrările la Căminul Cultural din satul Izvoru Rece, aflate în desfăşurare şi realizate în proporţie de aproape 40%.
Întrunit în şedinţă în data 15 februarie, Consiliul Local Vaideeni a aprobat bugetul local pe anul 2018, la secţiunea de venituri şi cheltuieli, în sumă totală de 55.197.000 lei.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ