ALDE Dolj a încheiat-o cu interimatele
Cupă, preşedinte cu mandat de la „poporul“ judeţean

Weekendul trecut, la Centrul Multifuncţional din Craiova, filiala doljeană a Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) a dat dovada maturităţii sale pe scena politică judeţeană, după ce a organizat ireproşabil o conferinţă de alegeri cu peste 700 de membri în sală. S-a dovedit astfel că, în prezent, ALDE Dolj este cea de-a treia forţă politică în judeţul Dolj, cu un foarte mare potenţial de creştere electorală ca urmare a implicării în actul guvernamental, dar şi a sancţionării, atunci când este cazul, a puterii pesediste pe plan local.

0

Iniţial, lumea l-a privit cu scepticism. „Ce dracu` vrea şi ăsta?!? Veni pedistu` de la Mehedinţi să ne-nveţe pe noi politică“, am auzit cu urechile mele un tânăr fost şi actual liberal că îşi întreba un coleg de partid. „Pedistu` ăsta e politician cu P mare“, a fost răspunsul primit pe loc de la un comesean mai trecut prin viaţa politică, iar eu, cunoscând de cel puţin zece ani personajul, i-am dat dreptate.
Deputatul Ion Cupă, Bebe pentru cei iniţiaţi, căci despre acesta era vorba în scurtul dialog redat mai sus, a fost în egală măsură privit cu scepticism şi de pe partea dreaptă a eşichierului politic doljean, şi de pe cea stângă. Puţini politicieni craioveni erau cei care ştiau alte informaţii decât cele furate de pe Google despre mehedinţean, iar acest lucru avea să-i convină de minune lui Cupă. Meticulos şi extraordinar de bun organizator, aşa cum doar două-trei personaje mai sunt în viaţa politică activă a Doljului, a clădit în câţiva ani din nimic o filială de partid suficient de puternică încât să câştige în alegerile parlamentare un post de deputat şi să aibă în Consiliul Local doi consilieri. În plus, la alegerile parţiale pentru postul de primar, a scos din joben un candidat surpriză, Anişoara Stănculescu, care a obţinut nu mai puţin de douăsprezece procente din sufragiile craiovenilor. Doamna cu pricina, o prezenţă mai mult decât agreabilă pentru craioveanul de rând, a fost în egală măsură subevaluată precum a fost însuşi Cupă, iar acest lucru a ajutat-o enorm.

Şi dacă o fi să fie dreapta împreună…?
Acum, la ceva vreme de la aceste evenimente, a venit vremea ca „Bebe“ Cupă să îşi încheie interimatul în fruntea ALDE Dolj şi să se organizeze alegeri libere în filială. În faţa a peste 700 de membri din toate cele 111 filiale din judeţ (doar PSD şi PNL putându-se lăuda cu acest lucru) şi a unor invitaţi de seamă de la Bucureşti, printre care se cuvine a-i aminti pe Norica Nicolai, Daniel Chiţoiu şi Andrei Gerea, Cupă a fost ales preşedinte de drept al filialei pentru următorii 4 ani. Totodată, delegaţii i-au mai ales pe cei nouă vicepreşedinţi (Anişoara Stănculescu, Marius Cristian Tuţă, Andra Mirela Popescu, Adrian Costin Marinescu, Sorin Cosmin Vâlcu, Adinel Ionel Ilinca, Eugen Cristian Zavracu, Nicu Marinescu şi Florian Popa) şi pe cei 16 membri în Biroul Politic Teritorial Dolj (Pană Ionel, Safta Adina, Afrenie Leontin, Spătărelu Ion, Silişteanu Iulian, Forţan Bogdan, Avrămescu Cristian Gabriel, Bădescu Haralambie, Roman Ilie, Constantinescu Genel, Dăoagă Constantina, Rotocol Dragoş, Greci Bogdan Cristian, Ghenea Cosmin, Şerban Gabriel Costel). „Cu această echipă, îmi propun să devenim prima forţă liberală din judeţ în 2020“, a subliniat Ion Cupă.
Trei observaţii merită menţionate în acest moment. Prima este aceea că, într-adevăr, ALDE Dolj a devenit o forţă politică demnă de luat în seamă în judeţ, iar trendul este unul extrem de favorabil pentru liberalii lui Tăriceanu. A doua este o reală surpriză: colegii de alianţă, PSD Dolj, deşi invitaţi, nu şi-au trimis niciun reprezentant la conferinţă, semn că sunt reale zvonurile cu privire la relaţiile încordate dintre cele două filiale. A treia observaţie este una de nuanţă: nu este deloc exclus ca, după viitoarele locale, pesediştii doljeni să se trezescă într-o nefirească minoritate în Consiliul Local Craiova, ca urmare a unei alianţe pe plan local mai mult decât firească între PNL şi ALDE. Şi abia atunci putem spune că începe distracţia politică în Craiova!

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ