Conform unui sondaj intern
ALDE, a treia forță politică în Dolj

La doar câteva zile de la Conferința Județeană de Alegeri în urma căreia organizația județeană a ALDE și-a stabilit conducerea, deputatul Ion Cupă, președintele filialei, a susținut o conferință de presă unde a prezentat rezultatele unui sondaj intern, realizat la începutul acestei luni la nivelul municipiului Craiova. Astfel, conform acestuia, liberal-democrații reprezintă a treia forță politică la nivelul Craiovei și a Doljului.

0

Rezultatele sondajului arată că ALDE se află însă extreme de aproape de PNL, partid pe care l-ar depăși chiar în cursa pentru Primăria Craiova. „Noi ne bazăm foarte mult pe sondaje. Avem un sondaj al nostru intern, făcut pe Craiova, care ne-a dat curaj că putem fi prezenți în administrația locală peste următorii doi ani. Avem și o confirmare a sondajului intern printr-un sondaj făcut de Avangarde, la nivel național și special pe județul Dolj“, a declarat Cupă. Astfel, sondajul realizat de ALDE Dolj la începutul lunii martie arată că, dacă mâine ar fi alegeri pentru funcția de primar al Craiovei, actualul edil, Mihail Genoiu, ar obţine 21,02%, fostul primar Antonie Solomon ar fi votat de 18,22% dintre alegătorii, în vreme ce Anişoara Stănculescu, vicepreşedinte ALDE Dolj şi preşedinte ALDE Craiova, ar primi 16,85% dintre sufragii.
Situația stă cu totul altfel când vine vorba despre alagerile pentru Consiliul Județean Dolj, acolo unde PSD ar obţine 59% din voturi, fiind urmat de ALDE cu 17% şi PNL cu 12%.

Tăriceanu, la egalitate cu Iohannis
Deputatul Ion Cupă s-a referit și la rezultatele sondajului Avangarde, realizat tot la începutul lui martie, care arată că preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu, se află la egalitate cu preşedintele României, Klaus Iohannis, când vine vorba despre încredere, 38% dintre respondenţi afirmând că au încredere „bună“ şi „foarte bună“ în cei doi, în vreme ce doar 27% dintre respondenţi au spus același lucru despre preşedintele PSD, Liviu Dragnea, și doar 14% despre Ludovic Orban, preşedintele PNL.
Lucrurile stau diferit în ceea ce privește alegerile pentru Parlamentul României, 57% dintre respondenţi spunând că ar vota PSD, în vreme ce pe următoarele locuri s-ar clasa PNL şi ALDE, fiecare cu câte 14 procente.

După vacanță vine evaluarea
Preşedintele ALDE Dolj a lansat, de asemenea, și o atenționare către membri filialei, a căror activitate ar urma să fie evaluată în perioada de după Sărbătorile de Paște. „Le transmit aleşilor noştri locali că, după Paşti, noi, noul birou, vom face o analiză foarte riguroasă la nivelul implicării fiecărui ales local. Foarte mulţi consideră că pot sta pe margine şi să vină la final să culeagă roadele. Tocmai de aceea am decis să facem acest anunţ să ştie că fiecare trebuie să se aştepte la o analiză riguroasă”, a declarat Ion Cupă.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ