Vâlcea: Probleme cu încălzirea la Horezu, centrală pe biomasă defectă

O parte din locuințele orașului Horezu au rămas fără căldură, ca urmare a unei defecțiuni la una dintre cele două centrale care asigură agentul termic al orașului.

0

Administratorul Sacomet: „Am trimis motorul la reparat, durează două-trei zile până revine”
Florian Nicolaescu, administratorul Sacomet SA, firma care furnizează căldura, spune că în două-trei zile situația ar putea fi rezolvată. „ Este vorba de o defecțiune, nu se pune problema că nu vreau eu să dau căldură. Sâmbătă de dimineață (n.r17 martie) s-a stricat un motor de la una dintre centrale și nu am avut altul de schimb. Am trimis motorul la reparat, la Săcele, durează două-trei zile până revine. Am mai comandat două motoare. În acest moment mă aflu la Sadu, dacă găsesc un motor îi iau imediat, dacă nu, îl aștept pe cel de la Săcele”, a afirmat luni, administratorul Sacomet.

„Nu e posibil să faci o astfel de achiziție fără o piesă de rezervă“
În Horezu, agentul termic este sigurat prin combustibil biomasă (rumeguș), proiect al administrației locale. Nicolaescu spune că această investiție ce s-a dorit modernă este de fapt păguboasă. „Ar trebui analizată investiția centralelor și câți bani s-au cheltuit. Eu cred că și-a bătut joc cineva de fostul primar, Nițu. Nu e posibil să faci o astfel de achiziție fără o piesă de rezervă. Iar cazanele au costat 7,9 miliarde de lei și ei au cheltuit 38 de miliarde. Nu mai vorbesc de atitudinea unor cetățeni. Am cumpărat gigacalorimetre și au rupt cablurile spre aparatura care înregistra consumul. Sunt restanțe de miliarde la plata agentului termic. Sunt țevi sparte, sunt probleme la coloane. Astea nu sunt ale mele, sunt ale primăriei, care ar trebui să colaboreze cu noi, pentru găsirea unor soluții”, este de părerea adinistratorul Sacomet SA.

La ora redacării materialului, primarul orașului Horezu nu a putut fi contactat pentru o opinie în ce privește problema încălzirii localității.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ