Alţi politicieni, aceleaşi apucături
Minciuna, arma politică a deputatului Prîsnel

Ajuns în parlament pe valul nemulţumirilor tot mai mari ale populaţiei faţă de o clasă politică mincinoasă şi impotentă, anonimul deputat USR de Dolj, Adrian Prîsnel, a împrumutat de la colegii săi din partidele tradiţionale aceleaşi metehne urât mirositoare: demagogia şi minciuna sfruntată. Într-o postare sponsorizată pe Facebook, Prîsnel minte cu seninătate când susţine că municipalitatea va suporta din bugetul Craiovei facturile neplătite de către investitorul chinez care a încercat să ridice cartierul chinezesc de pe strada Caracal, însă minciuna e taman bună pentru a-i da în cap Liei Olguţa Vasilescu şi administraţiei sale.

0

Politician tânăr, lovit de noroc să prindă un loc de deputat în condiţiile în care notorietatea sa la nivelul judeţului Dolj era mult mai mică decât a paznicului de la uşa Primăriei Craiova, deputatul Prîsnel demonstrează pe zi ce trece că şi-a însuşit rapid metehnele colegilor săi de serviciu. Minciuna şi demagogia ieftină sunt doar două „unelte“ din panoplia mult mai vastă a acestui personaj, cu ajutorul cărora se străduieşte să creeze impresia că se bate din greu cu mafia pesedistă din judeţul Dolj. Un exemplu elocvent îl reprezintă postarea sa pe Facebook, sponsorizată cu bani grei, cu privire la eşecul construirii cartierului chinezesc pe strada Caracal şi costurile suportate din bugetul local.
„Văd că Viorica Dăncilă a înfiinţat un pompos intitulat Comitet interministerial pentru proiectele de cooperare economică cu China. Sper ca investitorii chinezi pe care vrea să-i aducă să nu fie puşi pe ţepe cum au fost cei care s-au angajat să construiască marele cartier de locuinţe din Craiova. Marea ţeapă chinezească de la Craiova!
După ce investiţia a fost anunţată cu surle şi trâmbiţe, plus dublaj în chineză, de Victor Ponta, Olguţa Vasilescu şi Liviu Dragnea, craiovenii scot din buzunar 9 milioane de lei pentru proiect şi tot ei achită şi lucrările executate dar neplătite de firma chineză.
Mandatul Olguţei Vasilescu este plin de astfel de proiecte faraonice care fie au fost prost executate, fie stau goale ca nişte circuri ale foamei de pe vremea lui Ceauşescu, fie le plătim noi din buzunar cu tot cu penalităţi. Proiecte nu pentru craioveni ci doar pentru tăiat panglici“, înfierează cu mânie proletară deputatul userist. Numai că realitatea este cu totul alta!

Deputatul „Facebook“ minte cu seninătate!
Investiţia chinezească de pe strada Caracal este un eşec indiscutabil. Aduşi cu surle şi trâmbiţe în Craiova pe vremea în care destinele oraşului erau păstorite de Lia Olguţa Vasilescu, chinezii au proiectat de la zero un cartier întreg pe terenul pe care municipalitatea l-a obţinut de la Ministerul Apărării Naţionale. Timp de doi ani au lucrat din plin, nereuşind să finalizeze niciun bloc ca urmare a unei strategii bizare: managementul chinez a decis să înceapă construcţia concomitent la toate blocurile, cu un decalaj minim între ele. Spre finalul celor doi ani, în China, firma mamă, acţionară principală la firma care a demarat proiectul cartierului chinezesc, a început să întâmpine reale greutăţi financiare din motive puţin clare. Acest lucru, evident, s-a răsfrânt şi asupra investiţiei de la Craiova, care s-a „târât“ o perioadă până ce şi-a dat „obştescul sfârşit“. Înainte însă ca lucrurile să se termine, chinezii au semnat de bunăvoie un act cu municipalitatea craioveană prin care se angajau ca, dacă nu vor reuşi să finalizeze investiţia, să o cedeze cu titlu gratuit primăriei, lucru care s-a şi întâmplat. Evident, chinezii nu au cedat şi datoriile pentru că pur şi simplu acest lucru era imposibil. Datoriile sunt ale firmei care le-a creat, iar primăria nu a devenit acţionară a firmei, ci doar a preluat construcţiile din patrimoniul societăţii falimentare. Prîsnel însă, în goana sa după capital politic ieftin, a ignorat aceste detalii importante. El a tras cu ochiul pe o balanţă a societăţii chineze, a văzut pe acolo nişte datorii, în majoritatea lor covârşitoare către firma mamă din China, şi s-a gândit repede să scoată ochii administraţiei Vasilescu.

„Nu există nicio datorie care să implice municipalitatea“
Lucrurile sunt clarificate şi de către fostul consilier al companiei chineze, craioveanul Corneliu Stănescu. În exclusivitate pentru Indiscret în Oltenia, acesta a subliniat faptul că, dincolo de nereuşita investiţiei, municipalitatea craioveană a câştigat până la urmă câteva lucruri cuantificabile din punct de vedere financiar: „În primul rând trebuie subliniat faptul că societatea comercială chineză a plătit la bugetul local 500.000 de euro, sumă reprezentând taxe şi impozite (autorizaţii, redevenţe şi alte taxe). La momentul în care a hotărât stoparea activităţii, firma a donat cu titlu gratuit municipalităţii investiţia existentă în strada Caracal, o investiţie de aproximativ 7 milioane de euro, plus proiectul tehnic şi detaliile de execuţie care mai înseamnă încă un milion de euro. În plus, chinezii nu au niciun leu datorie la firmele de construcţii colaboratoare sau furnizori materiale din Craiova. Este adevărat că firma mai are datorii, însă cea mai mare creanţă a SRL-ului din Craiova este către compania-mamă chineză, care a susţinut investiţia prin creditarea acestui SRL. Nu există nicio datorie a chinezilor care să implice municipalitatea craioveană şi nici nu ar fi posibil acest lucru din punct de vedere legal! În concluzie, toată investiţia chinezilor până la ultimul euro a rămas în Craiova şi, ca urmare a donaţiei lor, lucrările se pot relua imediat ce autorităţile vor identifica resursele financiare“.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ