”Întoarcerea la apă” – un nou eveniment la Herculane

Primăvara aduce în Herculane, ca în fiecare an, un nou eveniment al Asociaţiei Pro Turism Herculane. Ediţia a VIII-a a Conferinţei Naţionale ”Întoarcerea la apă” are loc în perioada 27 – 29 martie, la Afrodita Resort & Spa.

0

Specialişti din România şi din străinătate s-au înscris deja pe lista de participare a sesiunii de discuţii şi a meselor rotunde ce vor avea loc pe parcursul celor trei zile de eveniment. „Ne bucurăm să fim gazdă pentru atât de mulţi oaspeţi, al căror interes pentru staţiunea noastră şi resursele sale nu poate decât să ne încurajeze. De asemenea, latura internaţională pe care o dezvoltă evenimentele noastre de la un an la altul este îmbucurătoare şi ne ajută foarte mult, atât la a ne familiariza cu sistemele europene de valorificare a resurselor naturale şi noi terapii wellness & spa, cât şi cu promovarea staţiunii în plan extern prin specialiştii sosiţi din diverse ţări la aceste mese rotunde“, a declarat Marinela Badea, preşedinte Pro Turism Herculane.
Evenimentul este susţinut de Ambasadorii Băilor Herculane şi este realizat în colaborare cu „desprespa.ro“, pe lista de speakeri aflându-se mai mulţi specialişti, precum: Natasa Ranitovic – president Cluster Wellness şi EuropeSpa Expert din Serbia şi Mare Kuruson – vice Chair în Eastern European Initiative, Global Wellness Institute, din Finlanda.

Sursă nouă de apă, realizată prin fonduri private
Unul din subiectele ce urmează să fie prezentate este sistemul geotermal Băile Herculane cu privire specială asupra rezultatelor hidrologice obţinute prin forajul „4573 Bis“ din perimetrul Diana. Mai exact, este vorba despre inaugurarea unei noi surse de apă în Herculane, realizată exclusiv prin fonduri private, proiectul celui mai mare investitor din zona Herculane – Bacolux Hotels. Grupul ajuns în Herculane prin preluarea şi redarea în circuitul turistic a perimetrului Diana Resort în 2011 a continuat seria de investiţii în 2012 cu Afrodita Resort & Spa, iar în anul 2017 a finalizat una din cele mai importate etape ale ultimei investiţii şi anume asigurarea cu apă termală.
Noua sursă de apă este foarte bogat mineralizată, ajunge la suprafaţă în mod natural arteziană, temperatura acesteia la ieşirea din pământ fiind de 36 – 37 grade. Aceasta reprezintă o nouă resursă pentru tratament ale afecţiunilor reumatismale, ginecologice, posttraumatice ale aparatului locomotor, neurologice, dermatologice şi afecţiuni respiratorii şi ORL, aşa cum rezultă din analizele fizico-chimice şi microbiologice.
Investiţia este cea mai importantă şi mai mare de acest gen din ultimele două decenii.
Proiectul a fost coordonat de inginerul geolog Florian Malancu, ce urmează să prezinte specialiştilor şi presei rezultatele hidrologice obţinute prin această investiţie majoră ce s-a întins pe aproximativ doi ani.

La eveniment sunt invitate autorităţile locale si judeţene, specialişti din domeniul turismului, balneologiei, geologiei, precum şi specialişti în wellness şi spa. În cadrul programului de conferinţă, pe lângă sesiunile de discursuri, va avea loc masa-rotundă pentru Eastern European Initiative – Global Wellness Institute, coordonată de despreSpa.ro şi vizitarea obiectivelor turistice, precum şi a surselor de apă.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ