Mărţişoare realizate în cadrul atelierelor de creaţie organizate de Muzeul Olteniei, expuse în cadrul unei expoziții

0

Şcolar Judeţean Dolj şi cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Dolj, organizează în ziua de 7 martie a.c., ora 11.00, la sediul secţiei din str. Matei Basarab nr. 16, vernisajul Expoziţiei temporare “Parada Mărţişoarelor – Ediţia a X-a”, în cadrul căreia vor fi etalate peste 70 de panouri cu mărţişoare tradiţionale realizate de către participanţii la atelierele de creaţie ale instituţiei.
Atelierele, desfăşurate în perioada 12-16 februarie, s-au bucurat de o largă participare a şcolarilor şi preşcolarilor din cadrul unităţilor de învăţământ din Craiova şi judeţul Dolj, şi şi-au propus iniţierea copiilor în cultura tradiţională românească, în expresiile și modelele ei.
Cei peste 600 de participanţi la atelierele creative au aflat povestea unui meşteşug intrat în patrimoniul UNESCO în anul 2017 şi au reinventat legenda firului alb şi roşu, agăţat odinioară în copacii proaspat înmuguriţi sau purtat de copii și fete ca bănuţ protector la mâini şi la gât pentru sănătate şi noroc.
Un juriu format din artişti plastici şi reprezentanţi ai organizatorilor a stabilit mărţişoarele câştigătoare, după criterii de originalitate şi măiestrie artistică, aceștia urmând a fi premiaţi.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ