Asistenţa socială, domeniu de interes pentru CJ Dolj

Aşa după cum a demonstrat din plin de-a lungul anilor, Consiliul Judeţean Dolj a fost şi rămâne un partener de nădejde pentru instituţiile care activează în domeniul protecţiei sociale. Mărturie stau numeroasele investiţii în şcolile speciale, în centrele de recuperare şi reabilitare a copiilor cu handicap şi, mai ales, finanţarea şi dezvoltarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Dolj, o instituţie care, an de an, poartă pe umeri soarta a mii de copii instituţionalizaţi.

0

Asistenţa socială reprezintă o direcţie majoră de acţiune prin care Consiliul Judeţean Dolj îşi exercită rolul în beneficiul comunităţii, în special prin intermediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Dolj. Acest lucru se poate observa extrem de uşor dacă ne uităm că, în 2018, peste o treime din bugetul total al judeţului Dolj este destinată acestui sector, lucru evidenţiat şi de preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, la conferinţa care a marcat alăturarea Doljului la campania naţională „România se ridică în picioare pentru asistenţa socială“, organizat la Craiova de către Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România. „În domeniul asistenţei sociale avem încă multe lucruri de îndreptat astfel că, din bugetul pe anul acesta, peste 30% din bani se duc către asistenţa socială. Înseamnă foarte mult pentru ceea ce reprezintă un judeţ sărac şi o regiune din cele 20 de regiuni sărace ale UE. Cu atât mai mult cu cât, aşa cum ştiţi, această zonă din România are un număr foarte mare de copii instituţionalizaţi. Avem 1.500 de copii instituţionalizaţi. Avem însă colegi extraordinari la DGASPC Dolj, care lucrează responsabil, oameni cu vocaţie“, a declarat Ion Prioteasa. Acesta a mai spus că instituţia pe care o conduce va continua să investească sume consistente în infrastructura socială. „În ultimii opt-nouă ani, Consiliul Judeţean Dolj a investit constant în această direcţie şi o va face în continuare pentru ca strategia noastră să fie implementată până la capăt. Ne dorim să extindem acest serviciu, să ajungem cât mai aproape de cetăţean şi la Dăbuleni, Calafat, Băileşti, Bechet sau Filiaşi, în aşa fel încât cineva care are nevoie de acest sistem să nu mai fie nevoit să străbată distanţa până la Craiova“, a adăugat preşedintele CJ Dolj.

Investiţii programate în 2018
La rândul său, Florin Stancu, directorul DGASPC Dolj, a declarat că, la nivelul judeţului, există o strategie de dezvoltare a domeniului asistenţei sociale, care să devină astfel mult mai accesibil persoanelor din mediul rural. „La nivelul judeţului Dolj, noi avem o strategie de dezvoltare a domeniului asistenţei sociale, acum având în vizor o dezvoltare a acestor servicii în mediul rural şi în urbanul mic“, a precizat Stancu.
Din acest motiv, în bugetul de investiţii al CJ Dolj pentru 2018 sunt cuprinse mai multe proiecte, pentru care sunt alocate aproape 8 milioane de lei. Vorbim, printre altele, despre amenajarea unui centru pentru copii cu handicap la Segarcea, pentru care s-au alocat 1,5 milioane de lei, sau amenajarea a două centre pentru persoanele cu handicap la Călăraşi şi Ciupercenii Noi, pentru care s-au alocat, în total 1,7 milioane de lei.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ