Proiecte Horezu: Centru de intervenţii Smurd şi pistă pentru elicoptere

Primarul oraşului Horezu, Nicolae Sărdărescu, a declarat că toate localităţile zonei Horezu vor fi deservite de un centru de intervenţie de tip Smurd ce va fi amenajat prin programul european Grupuri de Acţiune Locală (GAL).

0

”Acest centru de intervenţie urmează să fie construit în zona Treapt şi va avea toate dotările necesare: patru maşini, una de descarcerare şi trei de pompieri şi două echipaje de medici Smurd cu aparatura medicală de rigoare”, a afirmat primarul Sărdărescu. Potrivit acestuia, centrul de intervenţii va fi subordonat Ministerului de Interne, iar administraţia locală va pune la dispoziţie clădirea şi toate dotările în mod gratuit. Edilul din Horezu a afirmat că va exista şi o pistă pentru elicopterele Smurd.
În decembrie 2016, la Horezu a fost inaugurat şi un punct de lucru pentru intervenţii în cazuri de situaţii de urgenţă. Situat în imediata apropiere a primăriei, punctul de lucru se află în subordinea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” Vâlcea şi deserveşte 11 localităţi.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ