Biroul Permanent Național al PES activists România – întâlnire la Râmnicu Vâlcea

Biroul Permanent Național al PES activists România s-a reunit pe 24 februarie a.c. la Râmnicu Vâlcea pentru a discuta despre agenda viitoare a organizației, acțiunile programate și demersurile prin care va sprijini activitatea europeană a Guvernului României și a Partidului Social Democrat.

0

Militanții specializați în afaceri europene ai Partidului Social Democrat, conduși de ministru delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu, au reiterat susținerea pentru demersul conducerii partidului de a lansa la Congresul PSD un nou program politic care să se axeze pe politica de dezvoltare a României în context european. La eveniment au mai participat președintele PSD Vâlcea, Constantin Rădulescu, senatorul Matei Bogdan și deputatul Vasile Cocoș.

PES activists, o rețea europeană alcătuită din membrii a trei curente politice
Potrivit portalului de prezentare „PES activists este o reţea europeană ce reuneşte membrii partidelor socialiste, social-democrate şi laburiste europene. Creată inţial în mai 2006 ca o comunitate virtuală capabilă să asigure interacţionarea şi schimburile de experienţă între membrii partidelor europene, PES activists a întâlnit un rapid succes la nivel european numărând în prezent peste 90.000 de înscrişi şi circa 90 de grupuri active în diverse oraşe europene.
În prezent în România există peste 10.000 de membrii PES activists şi organizaţia se mândreşte cu o medie de 3 evenimente pe lună şi aproximativ 500 de acţiuni organizate de la înfiinţarea sa în 2007. Activiştii întăresc valorile PES prin participarea la campanii, prin promovarea dezbaterilor pe tema politicilor europenă stimulând un contact permanent şi eficient cu societatea civilă.
PES activists organizează de asemenea schimburi de experienţă politică în întreaga Europă, organizând campanii pe străzi sau on-line, împărtăşind informaţii şi idei şi lunând parte la întâlnirile şi activităţile PES. Mai mult decât atât, militanţii PES organizează întâlniri, scriu blogguri şi interviuri cu politicienii de top ai Europei pe website-ul PES“, anunță PES activists.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ