Dolj: Școlile și grădinițele, închise luni și marți din pricina iernii

Având în vedere atenționările meteorologice cod portocaliu, fenomenele vizate fiind intensificări susținute ale vântului, ninsori puternic viscolite și vizibilitate scăzută dar și temperaturi foarte scăzute, Comitetul Județean pentru Situații de urgență a luat hotărârea să închidă școlile și liceele din municipiul Craiova în perioada 26 - 27 Februarie 2018. Ulterior, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Dolj a decis suspendarea cursurilor în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județ.

0

„În cadrul comandamentului de iarnă am decis să suspendăm activitatea școlilor și grădinițelor din municipiul Craiova. Ne-am gândit la siguranța craiovenilor, dar mai ales a elevilor“, a declarat Mihail Genoiu, Primarul municipiul Craiova.
În funcție de evoluția vremii, în urma analizării situației operative existente la nivelul județului, măsura închiderii școlilor ar putea fi prelungită.
Primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, le-a transmis tuturor directorilor din subordinea Primăriei să fie pregătiți cu forțe și mijloace pentru a interveni în mod operativ în eventualitatea producerii unor situații de urgență.

Reluarea cursurilor se va face în condiții optime din punct de vedere termic
„Având în vedere prognoza meteorologică în regiunea Oltenia, CJSU și CA al ISJ Dolj din data de 25.02.2018 au hotărât suspendarea cursurilor în zilele de 26 și 27 februarie 2018, în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Dolj.
Unitățile de învățământ sunt obligate să asigure reluarea cursurilor în condiții optime din punct de vedere termic în toate spațiile de învățământ, accesul în unitățile școlare prin degajarea zăpezii din perimetrul unităților precum și aleile adiacente, îndepărtarea țurțurilor și funcționarea specifică a microbuzelor școlare.
Suspendarea cursurilor este urmată de măsuri privind parcurgerea integrală a programei școlare până la sfârșitul anului școlar, în perioada de desfășurare a cursurilor“, se arată într-un comunicat de presă al ISJ Dolj.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ