Un pas înainte

0

Este dreptul opoziţiei să critice neajunsurile Legii Salarizării şi chiar să depună Moţiuni simple pe acest subiect. De aici însă şi până la manipulările grosolane potrivit cărora milioane de români vor avea salariile diminuate sau că unii vor munci fără remuneraţie este cale lungă.
Legea salarizării este cea mai complexă dintre legi. Adoptarea ei a însemnat un pas înainte în aplicarea principiului european ”la muncă egală, plată egală”.
Actuala Lege a salarizării unitare nu este perfectă. Este limpede că sunt deficienţe care trebuiesc rezolvate. Legea a reuşit însă să răspundă principiilor fundamentale care au generat-o şi să elimine discriminările unor categorii de personal, discriminări pe care vechea lege le dusese pe culmi de inechităţi flagrante. Inechităţi care nu au fost deloc deranjante pentru actuala opoziţie pseudomoralistă.
Rostul unei Opoziţii responsabile nu ar trebui să fie contestarea în integralitate a legii, ci propunerea de soluţii de corectare a minusurilor legii.
Opoziţia cu parul şi promovarea de către aceasta a unei singure şi fixe idei şi anume ”Jos Legea! Jos Guvernul!”, alături de manipulările uneori mizerabile, nu folosesc nici democraţiei şi nici îmbunătăţirii Legii salarizării. Şi nici cetăţenilor care aşteaptă soluţii concrete, nu discursuri.
În ceea ce ne priveşte, noi, cei din ALDE, vom trata cu responsabilitate toate neajunsurile legii salarizării şi vom propune corecţii care să facă din ea o lege bună şi completă pe termen lung. În fapt, aceasta este miza perfecţionării legii – transformarea ei într-un instrument durabil de reglementare a salariilor pe o bază echitabilă pentru toată lumea.
Toate corecturile necesare în privinţa indemnizaţiilor pentru mame şi concediile medicale, alte corecturi care vor fi necesare, se vor face.
Timpul va demonstra că reaşezarea grilei de salarizare prin Legea Salarizării unitare a fost un pas înainte.

Deputatul Ion Cupă – președintele ALDE Dolj

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ